Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar se naoštrio: Ko ošteti „Sokola“ kazna 8 GODINA ZATVORA

  „Soko“ već nekoliko meseci „leti“ prugama Srbije i to promotivnim cenama karte, ali se čini da neko želi da mu dođe glave.

  Zato je danas ministar Tomislav Momirović najoštrije upozorio sve one, koji uništavaju infrastrukturu brze pruge do Novog Sada i imaju nameru da oštete brzi voz „Soko“ da im preti kazna do osam godina zatvora!

  Posle najnovijih incidenata, kamenovanja „Sokola“ i postavljanja barijere na pruzi Beograd Novi Sad, ministar naglašava da će svi oni koji svesno uništavaju železničku infratsrukturu i imaju nameru da ugroze živote radnika i putnika, biti identifikovani i kažnjeni u skladu za zakonom.

  Brzi voz „SOKO“

  „Pripadnici MUP-a, u saradnji sa kompanijom Srbija voz i MGSI, priveli su osobe koje su kamenovale „Soko“ voz i oštetile ga. Novi primer neodgovornog ponašanja pojedinaca je postavljanje barijera na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad. Ovakvi postupci izazivaju ogromnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju ugrožavajući na stotine života, kao i redovno odvijanje železničkog saobraćaja, te će stoga predstavnici ministarstva, „Infrastrukture železnice Srbije“ i „Srbija voza“ u saradnji sa nadležnim policijskim i pravosudnim organima učiniti sve da se lica identifikuju i zakonski procesuiraju“, rekao je ministar Momirović.

  „Čuvajte imovinu Srbije“

  Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je u saopštenju apelovalo na građane da se ponašaju odgovorno i da čuvaju vozove i imovinu države, kako bi se železnički saobraćaj odvijao bezbedno i neometano.

  „Vozovi kao i železnička infrastruktura pripadaju svima nama i jedino ih domaćinskim odnosom možemo sačuvati. Država ulaže velika finansijska sredstva u modernizaciju celokupnog železničkog Sektora i molimo sve građane da se domaćinski odnose prema železničkoj infrastrukturi i državnoj imovini“, apeluje Momirović.

  cene struje

  Ministar gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Tomislav Momirović (BETA)

  MGSI saopštava da je Zakon o železnici predvideo da se za uništenje, oštećenje ili krađu delova železničke infrastrukture, bez obzira na njihovu količinu i vrednost može izreći kazna zatvora od tri meseca do pet godina, a u slučaju da neko lice zbog toga bude teško povređeno ili se načini imovinska šteta velikih razmera, kazna zatvora je od jedne do osam godina.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Mona/Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE