Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  glupost

  BIZNIS SAVET DANA: Glupost nije loša, to je MESTO ROĐENJA (VIDEO)

  Živimo u svetu gde ćemo svakome ko kaže ili osmisli nešto drugačije od većine reći da je glup ili da mu je ideja glupost. Međutim, neki od najvećih projekata ili kompanija na svetu rodile su se nakon što je neko rekao da je ideja o tome glupa. Jedan od najpoznatijih primera je striming servis Netfliks.

  Kada je Mark Randolf osmislio ideju zbog koje je stvoren Netfliks, prva reakcija koju je dobio od ljudi u okruženju, uključujući njegovu suprugu, bila je da to nikada neće uspeti. A uspelo je, i to kako!

  O tome koliko je “glupost” zapravo korisna govorio je švedski futurolog Magnus Lindkvist.

  Glupost je uglavnom mesto gde se rađaju radikalno drugačije ideje koje se nekad ispostave kao dobre, a nekad ne. Danas, kod malih kompanija ne vidim mnogo gluposti, ne vidim pobunjenički način razmišljanja, radikalizam koji je karakterisao biznis ranije. Danas vidim mnoge ljude sa veoma klizavim biznis planom i pitam se “Gde je radikalizam u ovome, kako će ovo promeniti svet?” Kao što bi neko rekao: da  promeniš svet je jedna stvar, a da promeniš svet i zaradiš milijiardu dolara je nešto potpuno drugačije.

  Ovaj tip motivacije i podrške neophodan je svakome ko odluči da pokrene biznis, a ona nam dolazi od futurologa i autora, motivacionog govornika Magnusa Lindkvista. On će u sredu, 2. novembra govoriti, između ostalog, i na ovu temu na konferenciji koja će se održati u Beogradu, “Burning issue: ReThink the Status Quo”.

  Konferencija u organizaciji Philip Morris Srbija će se održati u Belexpo centru, sa početkom u 10 časova. Status quo će preispitivati, osim švedskog futurologa Magnusa Lindkvista, prof. dr Jasna Bajraktarević, psihološkinja, Tommaso Di Giovanni, potpredsednik za komunikacije, Philip Morris International i Milan Popović, naučni komunikator.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE