Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Glovo pokreće Glovo Local – novi program za MSP

  Uz inflaciju i rast cena komunalnih usluga koji vrše pritisak i na raspoloživi prihod potrošača i na poslovne marže, Glovo – pionirska revolucionarna višekategorijska aplikacija – pokreće Glovo Local, novi program za mala i srednja preduzeća u industriji maloprodaje i restorana kako bi im omogućio da digitalizuju svoje proizvode i usluge i time podstaknu svoj rast.

  Glovo Local predstavlja mesto gde lokalna preduzeća mogu da izaberu rešenja na osnovu svojih potreba i želja preko jednog sajta.

  Usluge koje su im na raspolaganju uključuju digitalna i operativna rešenja za njihove kanale i prodavnice, namenske alate koji im pomažu da upravljaju svojim poslovanjem na prodajnom mestu (od uvida u podatke do pružanja rešenja za lanac snabdevanja) i da razvijaju svoje poslovanje pomoću marketinga i reklamiranja kako bi im pomogli da dođu do novih kupaca i da povećaju svoju vidljivost. Sve ovo je uključeno u ekosistem mogućnosti učenja i razvoja sa namenskim tutorijalima i podrškom u okviru njihovog digitalnog puta.

  Značajan broj naših partnera u Srbiji čine mala lokalna preduzeća u čiji potencijal duboko verujemo. Mi prepoznajemo ulogu koju igramo u pružanju pomoći lokalnim preduzećima da se digitalizuju, a uz pomoć Glovo Locala stavljamo ih u središte naše strategije, jačajući naše tehnološke i operativne napore kako bismo im doneli veći broj boljih rešenja da unaprede svoje poslovanje. Koristeći alate koje omogućava Glovo Local, možemo da im pomognemo da dođu do više kupaca, ubrzavajući njihov put ka rastu i održivoj profitabilnosti. Na taj način otvaramo put preduzećima da rastu i podstičemo lokalnu ekonomiju, kaže Branimir Đurović, generalni direktor kompanije Glovo u Srbiji.

  Pokretanjem na svih 25 tržišta u kojima Glovo posluje, Glovo Local je prvi takav program u Evropi, Africi i Aziji koji pruža konsolidovani portfolio usluga i rešenja za mala i srednja preduzeća, koja su specifična za njihove potrebe.

  Pokretanje Glovo Locala se poklapa sa istraživanjem koje je kompanija Glovo sprovela u periodu između septembra i novembra 2022.

  Proučavanje više od 3200 malih i srednjih preduzeća u oblasti hrane, namirnica i restorana na devet tržišta u Evropi i Africi (UK, Španija, Portugalija, Italija, Poljska, Bugarska, Kenija, Rumunija i Maroko) otkrilo je da više od jedne trećine MSP-a (34%) smatra da je dobijanje novih kupaca glavni izazov, dok skoro polovina (48%) MSP-a u svim zemljama kaže da digitalno iskustvo njihovih kupaca postaje važnije od ličnog iskustva.

  Među faktorima koji su doveli do toga da MSP traže dodatnu podršku i rešenja bile su promene u navikama potrošača, visoka stopa inflacije, manja potrošnja među potrošačima i sveukupni makroekonomski rizici.


  O Glovu

  Glovo je pionirska višekategorijska aplikacija. Ona povezuje korisnike sa firmama i kuririma, nudeći im uslugu dostave iz lokalnih restorana, prodavnica i samoposluga, kao i iz poznatih maloprodajnih objekata. Glovo ima viziju da svima omogući lak pristup svemu u okviru njihovog grada. Tako naši korisnici mogu da uživaju u onome što žele. U željeno vreme i na željenom mestu.

  Glovo je osnovan 2015. godine u Barseloni i posluje u 25 zemalja širom Evrope, Srednje Azije i Afrike. 

  Za više informacija o Glovu posetite https://about.glovoapp.com/en/ 

  Izvor: BIZlife

  Foto: Glovo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE