Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  bajatović

  „Da bi Srbijagas bio likvidan“: GAS SKUPLJI od 1. januara, evo za koliko

  Vršilac dužnosti direktora Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je da po računici tog preduzeća gas bi trebalo da poskupi 11 odsto i to od 1. januara.

  „Prema internoj računici Srbijagasa taj energent bi u Srbiji trebalo da poskupi 11 odsto i to bi važilo od 1. januara 2023. godine. To će i dalje biti skoro najniža cena u Evropi koju bi i dalje subvencionisala država“, rekao je Bajatović za televizuju Hepi.

  Dodao je da je to poskupljenje potrebno da bi Srbijagas bio likvidan i da bi mogao da dobija kredite, a neophodno je i zbog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom koji će tražiti poskupljenje i gasa i struje.

  Gas će biti pristupačan i sa poskupljenjem, tvrdi Bajatović

  Bajatović je rekao da povećanje cena struje i gasa neće biti veliko, već tako da i onaj ko ima minimalnu zaradu može platiti taj račun i račun za komunalije.

  Zalihe gasa koje su do sada obezbeđene u skladištima su, prema njegovim rečima, plaćene zahvaljujući likvidnosti budžeta.

  Srbija je, kako je rekao, obezbedila još dve milijarde kubika gasa od Rusije po naftnoj formuli, a 1,2 milijarde iz drugih izvora.

  Izvor: Beta

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE