Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  eko serbia

  U cilju održive budućnosti: REBRENDIRA SE matična kompanija EKO Serbia

  HELLENIC PETROLEUM, jedna od najvećih energetskih kompanija u Jugoistočnoj Evropi, s ponosom je predstavila javnosti svoj novi naziv, HELLENiQ ENERGY, u sklopu nove poslovne strategije kompanije, orijentisane ka održivosti.

  Iste večeri je s njom povezana kompanija, EKO Serbia, proslavilo 20 godina uspešnog poslovanja u zemlji.

  Veličanstveni događaj posvećen rebrendiranju održan je pred brojnim predstavnicima Vlade Srbije, diplomatskim korom, poslovnim partnerima, zaposlenima u kompaniji EKO Serbia i medijima dana 16. novembra. Na događaju su predstavljene započete strateške promene, usklađene sa vizuelnim identitetom i nazivom kompanije, HELLENiQ ENERGY.

  Rebrendiranje – kraj procesa poslovne transformacije

  Rebrendiranjem kompanije HELLENiQ ENERGY obeležen je kraj opsežnog procesa poslovne transformacije, što predstavlja prvu fazu ambicioznog strateškog plana Grupe pod nazivom „Vizija 2025”. Kompanija će se usredsređivati na održivi razvoj i ulagati pozamašna sredstva u korišćenje obnovljivih izvora i zelene energije, kao i u digitalizaciju i modernizaciju rafinerija. Cilj kompanije HELLENiQ ENERGY jeste da smanji svoj ekološki otisak i savlada izazove koje nose klimatske promene.

  Tom prilikom, Grupa je takođe predstavila i novi logo, čiji pažljivo dizajnirani detalji odslikavaju deo identiteta kompanije HELLENIQ ENERGY i njene glavne vrednosti – prelazak na čistu energiju i kontinuirani napredak. Logo je i dalje čvrsto povezan sa istorijom kompanije, s tim da su dobro poznate pruge pokrenute, te sada čine talas energije, dok zvezda vodilja predstavlja iskru inteligencije i vodeći element. Izgled novog brenda kompanije HELLENIQ ENERGY karakterističan je i po jarkim i intenzivnim bojama, gde dominantna morskoplava boja brenda odražava grčke korene Grupe.

  eko serbia

  „Smanjićemo emisije ugljenika za 50%“

  Izvršni direktor kompanije HELLENiQ ENERGY Andreas Siamisis izjavio je da ova kompanija uvek težila ka inovativnom duhu podstaknutim razvojem.

  „Večeras sam imao čast da predstavim ovaj istorijski trenutak za kompaniju Hellenic Petroleum – otkrivanje novog korporativnog identiteta i ponosno predstavljanje poslovne vizije i korporativne strategije, koje će doneti ključne poslovne promene na svetskom i regionalnom nivou.  Zato menjamo osnovu naše strategije „Vizija 2025“. Iskoristićemo sve svoje resurse kako bismo stvorili bolju ekološku i društvenu sredinu HELLENiQ ENERGY.će smanjivati ekološki otisak kako bi se izborila sa klimatskim promenama. Do 2030. godine, smanjićemo emisije ugljenika za 50%. Da bismo prešli na preko potrebnu čistu energiju, koristimo inovativnost, nove tehnologije i napredna znanja i veštine. To je tek početak.”

  Novo doba za kompaniju i državu

  Generalni direktor kompanije EKO Serbia Aris Karusos poželeo je dobrodošlicu zvanicama i medijima uz reči da je u pitanju novo doba za kompaniju HELLENiQ ENERGY., ali i za našu zemlju, koje, kako kaže, odlikuju ekološke inicijative, moderna energetska rešenja i smanjenje ekološkog otiska.

  „Nove poslovne vizije naše kompanije u saradnji sa lokalnim institucijama postaće sinonim obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine u Srbiji i regionu.Večeras slavimo i 20-ogodišnjicu poslovanja kompanije EKO Serbia. Ponosni smo na dug put koji nam je pomogao da izgradimo veze poverenja sa našim potrošačima i kupcima, investirajuči više od 100 miliona evra u Srbiju. Sa više od 700 zaposlenih i mrežom od 56 benzinskih stanica, pružajući sjajan kvalitet proizvoda i usluga, EKO Serbia će nastaviti ovim putem, stavljajući potrošače, lokalnu zajednicu i životnu sredinu u središte svog poslovanja i narednih 20 godina.“

  EKO Serbija je član poslovne grupe HELLENiQ ENERGY

  Podsetimo, kompanija EKO Serbia a.d. je član poslovne grupe HELLENiQ ENERGY, energetskog lidera u Grčkoj i regionu jugoistočne Evrope, koji ulaže ne samo u rafinerije već i u električnu energiju, obnovljive izvore energije, prirodni gas i naftu i istraživanje gasa.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE