Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Frilenseri, muzičari…Mala PRIVREDA najavila protest upozorenja

  Udruženje „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ u saradnji sa Udruženjem turističkih agencija Srbije (UTAS) najavili su protest upozorenja male privrede, ugostitelja, turizma, frilensera i muzičara 2. decembra ispred Ministarstava finansija i privrede.

  „Privrednici Srbije duže vreme apeluju na dijalog sa resornim ministarstvom u vezi sa uslovima poslovanja malih domaćih privrednika u vreme krize i bez krize“, navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da „s obzirom da do danas nije odgovoreno na mnogobrojne zahteve malih domaćih privrednika, a u isto vreme se promoviše ‘Bela knjiga’ i strane investicije koje država subvencioniše našim novcem simultano vršeći represiju nad malim domaćim preduzetnikom i privrednikom, došlo je vreme za ujedinjenje male domaće privrede“.

  Itiče se da „kao nosioci ekonomije zahtevaju pomoć ugroženim sektorima koji godinama izdašno finansiraju javni sektor i pravedan model uvođenja frilensera i ostalih honoraraca u poreske tokove“.

  Oni, kako se navodi, zahtevaju i promenu poreskog sistema u pravedniji i transparentniji sistem, obustavljanje maltretiranja privrednika sistemom reketiranja preko inspekcija i novim i parafiskalnim nametima kao što je eko taksa.

  Navodi se još da traže jednaku primenu zakona za sve.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE