Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fotografija SAVSKOG TRGA izazvala lavinu komentara: „BG je nekad imao dušu“

  Veliku polemiku na društvenim mrežama i oprečna mišljenja izazvala je fotografija rekonstrukcije Savskog trga u Beogradu koju je nedavno objavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić na Instagramu.

  Naime, ako ste skoro prošli pored Savskog trga sigurno ste primetili da su radovi u jeku iako je rekonstrukcija trebalo da bude gotova sredinom jeseni.

  Radovi na Savskom trgu u Beogradu započeli su sredinom avgusta prošle godine, a prema najnovijim informacijama biće gotovi ipak krajem januara 2021. godine.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Goran Vesic (@vesicg)

  Sa jedne, dominantne strane, građani su komentarisali nesklad svega urađenog u ovom delu grada što je učinilo da prelepa, ogromna zgrada železničke stanice izgleda kao da joj tu nije mesto.

  Kako navode i kako se može zaključiti iz fotografije, megalomanskom spomeniku Stefanu Nemanji i železničkoj stanici nikako nije mesto u jednom kadru.

  Sa druge strane, neki građani veruju da će trg izgledati lepo kada se radovi završe, dok neki smatraju da ni izgled Savskog trga ni pre nije bio za pohvalu i da je vapio za rekonstrukcijom, ali i da je verovatno postojalo neko bolje rešenje.

  Da li se vama dopada način na koji je rekonstruisan Savski trg?

  Izvor: BIZLife

  Foto: Instagram/SCRN, Goran Vesić

  What's your reaction?

  Komentari

  • Svilen Gajtan

   Ceo taj kraj, između 'Gazele' i 'Brankovog' mosta je upropašćen za sve buduće generacije. Izgradnja stambenog naselja (kako god ga nazvali), megalomanski spomenik na pogrešnom mestu ...strašno. Taj prostor je bio idealan da se uredi za kulturno zabavni prostor, npr.: zgrada železniče stanice i zgrada pošte da se uredie i u njih usele muzeji a na ostalom prostoru napravi park sa zgradom opere, uredi pristanište za turističke brodove i jahte, čamce, jedrilice .... Sve je moglo da bude lepo a sada je kasno za sve. Još će i stari most (kojim bi se kulturni ljudi ponosili i pokazivali ga) da bace na ledinu ...

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE