Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Imigranti sa prve linije kovid fronta dobijaju DRŽAVLJANSTVO kao nagradu

  Stotinama imigranata u Francuskoj koji rade na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa, kao nagrada, biće ubrzana naturalizacija, odnosno dodeljivanje državljanstva.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske pozvalo je strance koji žive i rade na prvim linijama fronta u borbi protiv koronavirusa da podnesu zahtev za ubrzanu naturalizaciju.

  Više od 700 osoba je već dobilo državljanstvo ili je u završnoj fazi prijema.

  U ovu grupu spadaju zdravstveni radnici, pomoćno osoblje i radnici u prodavnicama.

  Zaposleni u ovim sektorima su najizloženiji virusu korona, a mnogi su i umirali od ove bolesti, piše BBC.

  Francuska je u prvih 10 zemalja na svetu koje su najteže pogođenje epidemijom, sa više od 2,5 miliona potvrđenih slučajeva i blizu 62.000 smrtnih slučajeva.

  Inicijativa za ubrzano državljanstvo prvi put je najavljena u septembru. Sedamdeset i četiri osobe već su dobile francuski pasoš, a još 693 su u završnoj fazi procesa. Do sada se prijavilo 2.890 ljudi.

  „Zdravstveni radnici, pomoćno osoblje, radnici za negu dece, osoblje na blagajni, svi su dokazali posvećenost naciji, a sada je red na republici da učini nešto njima“, rečeno je iz kancelarije izaslanice ministra za unutrašnjih poslova francuske, koja je zadužena za državljanstva, Marlene Schiappa.

  Obično podnosilac zahteva mora da ima prebivalište u Francuskoj pet godina sa stabilnim prihodima i da pokaže uspešnu integraciju u francusko društvo.

  Ali iz vlade je saošteno da je za radnike na prvoj liniji u borbi sa koronom u Francuskoj ova granica smanjena na samo dve godine, da bi imali pravo na državljanstvo kao priznanje za njihove „velike usluge“.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE