Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  influenseri

  Forbsova TOP lista: Ovo su najuticajniji influenseri koji su stvorili IMPERIJE

  Influenseri danas imaju ogroman uticaj na internet nebu, a zahvaljujući tom uticaju neki su stvorili imaperije.

  Novac. Slava. Samopuzdanje. To je ono što je potrebno da biste se kvalifikovali za Forbsovu prvu rang listu najmoćnijih uticajnih ljudi na internetu.

  Njihov ubedljiv, često neobičan sadržaj konzumiraju milioni – a vodeći svetski brendovi rado troše milione da ga sponzorišu.

  Forbsovih 50 najboljih kreatora sadržaja na internetu prikupilo je ukupno 1,9 milijardi pratilaca na Instagramu, TikTok-u i YouTube-u. Ukupno su zaradili 570 miliona dolara 2021. godine, a njihova prosečna starost je 31 godina.

  „Da bismo odvojili žito od kukolja u industriji koja je pogođena samopromocijom i neželjenim spamovima, procenili smo svakog kreatora u tri kategorije: zarada, uticaj i preduzetništvo. Podaci o zaradi su za kalendar 2021. i procene su Forbsa“, piše ovaj portal.

  Snimanje videa, influenseri (Pixabay)

  Uticaj meri ne samo sam broj pratilaca, već i njihov angažman na šta ukazuju lajkovi, deljenja i komentari. Za broj pratilaca, sabirali su se pratioci na različitim platformama. Ovaj broj uključuje ljude koji prate influensere na više platformi.

  Konačno, svi influenseri su dobili rang preduzetništva između 1 i 3, nagrađujući ljude koji su osnovali kompanije, pokrenuli investicione prodavnice ili na drugi način strukturisali poslove na kreativne – i unosne načine.

  Donosimo Vam prvih pet mesta sa Forbsove liste najuticajnijih influensera današnjice:

  1. Džimi Donaldson (MrBeast)

  Zarada u 2021.: 54 miliona dolara

  Ukupno pratilaca: 162 miliona

  Ocena za preduzetništvo: 3

  Trikovi poput provođenja od 50 i pokušaj gladovanja 30 dana su vredni toga kada zarađujete 54 miliona dolara godišnje. Predvidljivo visoku gledanost ovakvih ludorija objašnjava zašto je Džimi Donaldson zvani MrBeast većinu svog novca zaradio od reklame na svojim video snimcima na YouTube-u. MrBeast je zaslužio prvo mesto na ovoj listi ne samo zato što zarađuje više od bilo koga drugog, već i zato što je njegov koncept restorana, MrBeast Burger, istinski preduzetnički mehanizam.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by MrBeast (@mrbeast)

  2. Čarli D’Amelio

  Zarada u 2021.: 17,5 miliona dolara

  Ukupan broj pratilaca: 203,7 miliona

  Ocena za preduzetništvo: 3

  Godina 2021., 18-godišnja Čarli D’Amelio je bila TikTokerka sa najvećim zaradom, zaradivši 17,5 miliona dolara od svog brenda ležerne odeće Social Tourist. Dok još uvek objavljuje video snimke plesa, D’Amelio takođe posvećuje veliki deo svog sadržaja promovišući sopstvene brendove i partnerstava. Ona i njena porodica su takođe pokrenuli prodavnicu izuzetnog kapitala 444 Capital vrednu 25 miliona dolara kako bi podržali novonastale kompanije u svemu, od osiguranja do potrošačkih brendova.

  3. Aleksandra Kuper

  Zarada u 2021.: 20 miliona dolara

  Ukupno pratilaca: 3.6M

  Ocena za preduzeće: 3

  Priča o seksu – njenom, kao i o seksu njenih prijatelja i poznatih ličnosti – učinila je bivšu koledž fudbalerku Aleksandru Kuper multimilionerom. Kuper je započela svoj podcast fokusirana na blud, „Zovi njenog tatu“, sa svojom bivšom cimerkom Sofijom Frenklin. Nakon što je ovaj dvojac stekao popularnost, potpisale su ugovor o produkciji podkasta pod Barstool Sports-om. Nakon rastanka sa Franklin 2020. godine, Kuper je potpisala ugovor od 60 miliona dolara kako bi podkast dovela na Spotifi. Podkast je trenutno rangiran kao podkast broj 1 na Spotifaju koji je fokusiran na žene na globalnom nivou.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Father Cooper (@alexandracooper)

  4. Eliot Tebele (FuckJerry)

  Zarada u 2021.: 30 miliona dolara

  Ukupno pratilaca: 20.1M

  Ocena za preduzeće: 3

  Sećate li se kada su najzabavniji internet sadržaj bile fotografije sa smešnim natpisima — inače poznatim kao mimovi? Pa, to vreme je davno prošlo, ali originalni proizvođač mimova za masovno tržište FuckJerri, na čijem je čelu Eliot Tebele, proširio se na igre, tekilu i televiziju kako bi ostao relevantan.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by FUCKJERRY (@fuckjerry)

  5. Ema Čemberlen

  Zarada u 2021.: 12 miliona dolara

  Ukupno pratilaca: 27.6M

  Ocena za preduzeće: 3

  Od svih kreatora na ovoj listi, Ema Čemberlen ima jednu od najvećih stopa angažovanja, sa skoro 12% njene Instagram publike koja se bavi njenim sadržajem (što je izuzetno za 15 miliona njenih pratilaca). Čemberlen, koja je napustila srednju školu pre nego što je i okušala slavu, poznata je po svojoj duhovnosti i bezizražajnom humoru, koji su joj pomogli da postane popularna vlogerka. Ona je takođe osnivač Chamberlain Coffee-a, vrhunskog brenda kafe i čaja koji prodaje tonu robe. Takođe je napravila veliki posao sa Luj Vitonom.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by emma chamberlain (@emmachamberlain)

  Pored ovih, na listi se nalaze i drugi influenseri, a neki čak i ozbiljni preduzetnici sa sopstvenim brendovima poput Hude Katan, Kabi Lejma, Džek Pola i drugih.

  Kompletnu Forbsovu listu pogledajte na OVDE.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unplash/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE