Fitnes saveti za početnike u teretani

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fitnes saveti za početnike u teretani

  Ukoliko se ranije niste bavili fizičkom aktivnošću, a voleli biste da počnete, znajte da su izuzetno važni kvalitetni fitnes saveti za početnike u teretani.

  Napravite prvi korak: Iako se možda ranije niste bavili sportom i potrebni su vam fitnes saveti za početnike u teretani, važno je da krenete, a onda i da postavite sebi cilj. Trenirajte za trijatlon ili se pridružite sportskoj ligi, jer ovakvi ciljevi će vas još više pokrenuti.

  Izađite iz zone komfora: Postoji mnogo aktivnosti koje biste mogli da probate, i možda će vam se dopasti nešto što niste ni pomišljali da ćete raditi. Neka vam fitnes saveti za početnike u teretani posluže za motivaciju, pa uzmite u obzir možda i neke trkačke događaje sa preprekama.

  Počnite sa malim ciljevima: Dobro je ako imate neki veliki fitnes cilj, ali pre nego što se, na primer, prijavite za maraton, istrčite prvo trku od 5 kilometara. Koristite odlične aplikacije za trening, gde se takođe mogu pronaći dodatni fitnes saveti za početnike u teretani.

  Kombinujte stvari: Uz istu aktivnost 6-9 nedelja, sagori se manje kalorija i izgradi manje mišića, jer su naviknuti. Pokušajte sa intervalnim treninzima: jači tempo na minut, zatim usporite, pa ponovite. Ovo su fitnes saveti za početnike u teretani, a kasnije sami odrediti svoj tempo.

  Obezbedite odobrenje doktora: Ako niste aktivni trenutno, razgovarajte sa doktorom ako imate neki zdravstveni problem ili redovno pijete lekove. Vežbajte 3 puta nedeljno po 10-15 minuta, pratite fitnes savete za početnike u teretani, pa pojačavajte vreme i intenzitet.

  Jedite i pijte svoje gorivo: I u ishrani su važni fitnes saveti za početnike u teretani, pa tako pre vežbanja uzmite ugljene hidrate (sok ili nešto slatko) za energiju. Nakon napornog treninga, kombinujte ugljene hidrate i proteine, a nakon laganog treninga, neka i obroci budu takvi.

  Pijte dovoljno vode: Ako ste dehidrirani, mišići mogu da se zgrče, čime se povećava rizik od iscrpljenosti usled toplote, ali i srčanog udara. Dva sata pre vežbanja, popijte 2-3 čaše vode, tokom treninga jednu čašu na svakih 10-20 minuta, a nastavite i kasnije.

  Uradite trening snage: Iako je možda maraton centar vaših kardio vežbi, vežbajte snagu i odradite trening izdržljivosti. Jaki mišići sagorevaju više kalorija, pomažu pri prevenciji povreda i grade jače kosti. Tokom svih treninga, svakako pratite fitnes savete za početnike u teretani.

  Obucite se udobno: Potražite pamuk koji ne upija znoj, a na hladnim temperaturama, obucite se slojevito, pa skidajte slojeve kako se zagrevate. Fitnes saveti za početnike u teretani tiču se, dakle, i odeće, jer je veoma važno da bude odgovarajuća.

  Naučite pravilno da radite vežbe: Uz lošu tehniku, lako se možete povrediti dok vežbate. Savete za poboljšanje tehnike može da vam da trener u teretani, a možete i da pronađete savete i u fitnes magazinima, kao i onlajn. Svakako, znate da su fitnes saveti za početnike u teretani od izuzetnog značaja kada je reč o ovoj temi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE