Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Festival nauke od danas na Beogradskom sajmu

  Trinaesti po redu Festival nauke, koji se i ove godine održava uz podršku kompanije NIS, počeo je danas na Beogradskom sajmu i trajaće do nedelje, 8. decembra. Pod sloganom „Razotkrivanje“, ova najveća manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi, okupiće mlade istraživače i zaljubljenike u nauku i kroz eksperimente, tematske radionice i interaktivan prikaz naučnih zanimljivosti, pružiće im četiri dana učenja, druženja i neponovljive avanture.
  Ovogodišnji Festival nauke održava se u halama 3, 3A i 5 Beogradskog sajma i okuplja više od 60 naučnih i obrazovnih institucija i udruženja i više od 600 naučnika iz Srbije i inostranstva.
  Kompanija NIS je sedmu godinu zaredom generalni sponzor Festivala nauke, koji je ovoga puta posvećen razotkrivanju zabluda i mitova uz pomoć nauke i naučnih dostignuća. Trinaesti po redu, festival simbolično ukazuje na različita sujeverja, a nauka se pokazala kao pravo oruđe i pouzdan saveznik u razotkrivanju istine.
  Kompanija NIS će se ove godine predstavlja postavkom pod nazivom „Znanje pokreće“, specijalno kreiranom da provede sve zainteresovane posetioce kroz pravu naučnu avanturu, kroz razotkrivanje zabluda i mitova kada je u pitanju energija, tema koja u velikoj meri utiče na naš svakodnevni život i predstavlja srž poslovanja kompanije. U ovom zanimljivom kutku, u hali 3 Beogradskog sajma, svako ko bude želeo pretvoriće se u pravog istražitelja u okviru NIS Escape Room-a, gde će ga kroz timski rad, logičko zaključivanje i sposobnost razotkrivanja misterija, tačni odgovori odvesti do izlaza. Pored toga, posetioci će imati priliku da učestvuju u dva eksperimenta – sa letećim tanjirima i merenjem težine na planetama Sunčevog sistema.
  Kao kompanija koja se svakodnevno u svim segmentima poslovanja oslanja na savremene tehnologije i inovacije, NIS je svestan značaja podrške naučno-obrazovnim projektima. Na ovaj način NIS i Festival nauke zajedno doprinose afirmaciji nauke i obrazovanja kod mladih u Srbiji, što je jedan od strateških ciljeva kompanije, koja svoje društveno odgovorne projekte realizuje pod sloganom „Budućnost na delu“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE