Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS dobitnik Nacionalne nagrade za volontiranje u kategoriji „Iskorak godine“

  NIS je dobitnik Nacionalne nagrade za volontiranje u kategoriji „Iskorak godine“ koju tradicionalno dodeljuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv.
  Ovo priznanje pripalo je NIS-u za istaknuti volonterski doprinos koji je realizovan kroz kompanijski konkurs pod nazivom „Ulepšaj! Poduči! Obraduj“. NIS je izabrao pet najboljih akcija koje su osmilili zaposleni, a takođe ih i realizovali, uređujući prostorije vrtića u Sefkerinu, dvorište Udruženja za lica sa smetnjama u razvoju „Altruist“ u Žablju, ogradu Škole „Milan Petrović“ u Novom Sadu, prisustvovali radionici u udruženju za lica sa Daunovim sindromom u kafeu „Zvuci srca“ u Beogradu i ulepšali prostorije OŠ „Rade Drainac“ u Beogradu. Volonterima iz naftne kompanije posebno je bilo dragoceno vreme koje su posvetili druženju sa decom i omladinom iz ovih ustanova, kao i iz humanitarne organizacije „Dečije srce“ .
  Realizacija konkursa „Ulepšaj! Poduči! Obraduj! je samo deo volonterskih projekata koje su zaposleni NIS-a realizovali ove godine ulažući vreme, znanje i trud za dobrobit zajednice. Akcijama korporativnog volonterizma, NIS motiviše svoje zaposlene, podstiče ih na angažovanje i razvija osećaj zajedništva omogućavajući im da se uključe u aktivnosti koje doprinose ostvarivanju širih društvenih ciljeva.
  Svečana dodela Nacionalne nagrade za volontiranje organizovana je u okviru međunarodne konferencije o društveno odgovornom poslovanju – CSR forumu, a nagradu je u ime NIS-a primila Milena Spasić, direktor Sektora za društveno odgovorno poslovanje. Ostali dobitnici nagrada su Coca Cola HBC Srbija za strateški pristup korporativnom volonterizmu, udruženje IDC Srbija za najbolju kratkoročnu akciju i udruženje „Čepom do osmeha“ za najbolju dugoročnu akciju. Tamara Klarić i Bogdan Stevanović iz NURDOR-a su dobitnici nagrade za volontere godine, Centar za pozitivan razvoj dece i omladine CEPOR-a, nagrade za volontiranje od strane udruženja, javnih ustanova i institucija, a kompanija „Bosis“ nagrade za podsticaj inicijative u lokalnoj zajednici.
  Dodatna informacija:
  NIS u skladu sa titulom jedne od društveno najodgovornijih domaćih kompanija, izuzetno veliku pažnju posvećuje filantropskim aktivnostima, kao i razvoju volonterizma kod zaposlenih. To dokazuje činjenica da je 2018. godine formalno osnovan „Klub volontera NIS-a“ koji okuplja više od 450 zaposlenih koji se uključuju u planiranje, osmišljavanje i realizaciju volonterskih akcija. Do sada su realizovane brojne akcije sa fokusom na pomoć socijalno ugroženim kategorijama, deci i omladini, uređenje prostora u dečijim bolnicama, kao i zaštiti životne sredine. Jedna od najmasovnijih akcija koja je realizovana je pružanje podrške aktivnostima Nurdora u akciji „Pruži korak“ u kojoj je učestvovalo više od 300 zaposlenih NIS-a iz čitave Srbije, a čiji cilj je bio prikupljanje sredstava za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE