Fabrika vode u Zrenjaninu prodata za 417 miliona RSD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fabrika vode u Zrenjaninu prodata za 417 miliona RSD

  Zrenjaninska fabrika vode prodata je za 417 miliona dinara, potvrdio je danas za vojvođanski portal Voice sudski izvršitelj Dragan Nikolić.

  Kupac postrojenja je “Pannonian water DOO” iz Beograda.

  “Fabrika je prodata na osnovu založne izjave. Prvenstvo namirenja ima izvršni poverilac (Erste banka)”, rekao je Nikolić.

  Nekoliko radnika je tužilo fabriku tražeći zaostale plate.

  “Predmeti u postupcima koji se vode u korist radnika mogu se naplatiti od preostale imovine Fabrike vode. S obzirom na to da postoji više postupaka, celokupna preostala imovina je popisana i predmet je prodaje”, objasnio je Nikolić.

  Podsetimo, bilo je nekoliko pokušaja da se proda zrenjaninska fabrika vode, a njena vrednost bila je procenjena 834,7 miliona dinara.

  Ko je kupac?

  Prema podacima Agencije za privredne registre, firma Pannonian water DOO je osnovana 3. novembra 2021. godine za 100 dinara.

  Vlasnik je preduzeće Emserb Water FZE iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

  Kompanija ima četiri zakonska zastupnika (direktora), među kojima je jedini bez ograničenja Rami Gandur, državljanin Velike Britanije. Ostali su Sačin Kodolikar, državljanin Indije, Valid Madvar, državljanin Kanade i srpski državljanin Branislav Zec.

  Isto vlasništvo i rukovodstvo je u još jednom ovdašnjem preduzeću – Begej Water doo. I sedište je na istoj beogradskoj adresi.

  Begej Water, inače, posluje u okviru kompanija Metito iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, što se navodi i na njenom zvaničnom sajtu.

  Novi POKUŠAJ prodaje zrenjaninske Fabrike vode

  Izvor: Beta, N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE