Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  evrovizija

  „Zbog visokih troškova kotizacije i boravka“: Prva zemlja odustala od Evrovizije

  Evrovizija 2023. godine će se održati bez Crne Gore

  Nakon sagledavanja dostupnih resursa, troškova celog projekta i obaveza koje Javni servis očekuju u narednom periodu doneta je odluka da Crna Gora ne učestvuje na Evroviziji naredne godine.

  Odluka je doneta zato što je procenjeno da postojeće resurse treba usmeriti ka finansiranju tekućih i planiranih nacionalnih projekata i organizacionih i programskih reformi, piše RTCG.

  „Pored značajnih troškova kotizacije, kao i cene boravka u Velikoj Britaniji – suočili smo se i sa nedostatkom interesovanja sponzora, tako da smo odlučili da postojeće resurse usmerimo ka finansiranju tekućih i planiranih nacionalnih projekata i organizacionih i programskih reformi, koje za sobom povlače i značajne investicione zahvate u opremu i prostorije“, kazali su iz Javnog servisa.

  Podsetimo, Evrovizija je 2023. godine trebalo da se održi u Ukrajini jer je na poslednjem takmičenju pobedu odnela upravo Ukrajina, ali usled nepovoljne situacije, odlučeno je drugačije.

  Domaćin narednog takmičenja Evrovizije biće Velika Britanija, tj Liverpul, čiji je predstavnik na ovogodišnjem takmičenju odneo drugo mesto.

  Evrovizija: Velika Britanija domaćin već 8 puta

  Velika Britanija je bila domaćin takmičenja Evrovizija osam puta, poslednji put u Birmingemu 1998. Britanija se obavezala da će prikazati ukrajinsku kulturu i muziku, preneo je BBC.

  Britanska sekretarka za kulturu Mišel Donelan čestitala je Liverpulu.

  „Grad voli muziku i zna kako da napravi žurku, tako da nema sumnje da će ovo biti spektakularno iskustvo za hiljade prisutnih i milione koji će sve to gledati na TV-u”, rekla je ona.

  Saopštenje je usledilo nakon žestokog procesa nadmetanja, u kojem je 20 mogućih gradova domaćina smanjeno na poslednja dva, Glazgov i Liverpul.

  Glazgov je bio favorit kladioničara, ali Liverpul sada može da očekuje hiljade posetilaca i deo svetske pažnje u maju. Oko 160 miliona TV gledalaca širom sveta pratilo je ovogodišnju Evroviziju uživo preko TV ekrana.

  Izvor: RTCG, BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE