Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Booking

  Šta svet želi da poseti u Evropi? Ovo je mapa NAJPOPULARNIJIH destinacija

  Fascinantna mapa sveta otkriva evropske destinacije za odmor koje su najpopularnije u svetu.

  Ubedljivo najprivlačnije je grčko ostrvo Santorini koje je broj jedan, zatim mediteransko ostrvo Ibica na drugom mestu i špansko kanarsko ostrvo Tenerife na trećem mestu.

  Na mapi – generisanoj korišćenjem podataka Google pretrage – nazivi zemalja su dopunjeni najtraženijim evropskim mestima za odmor njihovih stanovnika. Istraživači su proučavali podatke Google-a za poslednjih 12 meseci u 185 zemalja kako bi otkrili koje destinacije za odmor u EU se najviše traže na Google-u koristeći fraze poput „odredište + praznik“ ili „odredište + odmor“.

  Mapa, destinacije (CV Villas)

  Santorini je na vrhu liste, koju je napravio CV Villas, zahvaljujući tome što je najpopularnije evropsko mesto u 47 zemalja širom sveta, uključujući SAD, Finsku, Kolumbiju, Boliviju, Indiju , Australiju i Novi Zeland.

  CV Villas kaže: „Poznat po svojim zlatnim zalascima sunca, toplim temperaturama i zadivljujućim pejzažima, ne čudi što je Santorini tako visoko rangiran kao žarište koje morate posetiti.“

  Santorini (Pixabay)

  Ibica i njene zadivljujuće plaže

  Ibica je osvojila drugo mesto jer ukupno 29 zemalja – uključujući Brazil, Argentinu, Čile, Keniju, Meksiko, Jamajku i Portugal – jer izgleda da stanovnici ovih zemalja tamo traže odmor iznad bilo koje druge evropske destinacije.

  „Ibica je dugo popularna turistička destinacija zahvaljujući užarenom letnjem vremenu, egzotičnom pejzažu i zadivljujućim plažama“, kažu istraživači.

  Ibica (Pixabay)

  Trećeplasirani Tenerife opisuje CV Villas kao mesto sa „puno toga za turiste da istraže, uključujući i zloglasni vulkan Teide“. Odatle se pruža ‘neverovatan’ pogled na najveće Kanarsko ostrvo.

  CV Villas dodaje da su Tenerife vrhunska destinacija za zimski odmor, sa prosečnom temperaturom u hladnijim mesecima od 20 stepeni.

  Špansko ostrvo je prva evropska destinacija za beg za 12 evropskih zemalja, uključujući Španiju, Veliku Britaniju, Nemačku i Belgiju.

  Tenerife (Pixabay)

  Prvih pet zaokružuju italijansko ostrvo Sicilija na četvrtom i Krf u Grčkoj na petom mestu.

  Dalji niz u prvih 10 mesta, Grčka nastavlja svoj pobednički niz sa destinacijama kao što su Kos, Mikonos i Krit, a sve one se nalaze na listi najtraženijih evropskih mesta za odmor.

  CV Villas je takođe napravio seriju regionalnih mapa kako bi jasnije prikazao razvrstavanje rezultata širom sveta.

  Posebna mapa za SAD pokazuje kako je Sicilija najpopularnija evropska destinacija u 29 država, Santorini je na vrhu u 16 država, a Toskana na vrhu u četiri države.

  Ovo su najbolje ŠOPING destinacije u Evropi

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay/CV Villas

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE