Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evo kako RAZMIŠLJA najbolji ŠEF na Balkanu

  Radomir Novaković Cakan, čovek koji je u Crnoj Gori poznat kao uspešan privrednik i još veći humanitarac, za jedan dan je postao regionalna zvezda.

  Nakon teksta u Blicu i ostali mediji su pisali o njemu i njegovom „neuobičajenom“ odnosu prema zaposlenima. Sa novinarima Blica je razgovarao zašto je najbolje radnike nagrađivao luksuznim putovanjima na Bahame i Sejšele, na luksuzna krstarenja Mediteranom ili im je kupovao potpuno nove automobile.

  Pare dođu i prođu, a uspomene ostaju za ceo život. Imam druga koji drži turističku agenciju i pitao sam ga šta ima u ponudi i koje su cene, jer sam želeo da se zaposleni zaista provedu na tom odmoru. Ja sam mu sve platio, ali u ratama. Ništa bez rata, uz osmeh kaže Cakan.

  Objasnio je i zašto nije izabrao neku jeftiniju varijantu nagrađivanja, koju mnogi danas praktikuju ili uopšte ne cene rad zaposlenih.

  Kad su se oni vratili sa puta, bili su još bolji. Pitate me za „golfove“. Ja sam sebi upravo bio kupio nov automobil i preselili smo se u nove kancelarije van grada. Pa kakav bih ja to gazda bio da oni putuju i muče se? I više nije bio izgovora zašto kasne na posao (osmeh).

  Novaković nam je priznao da su ga iznenadile reakcije javnosti i komentari povodom njegovih, kako kaže, uobičajenih ljudskih postupaka.

  Kad je čovek normalan, to je glavna vest. To me malo čudi, ali zadovoljstvo mi je kad čujem pozitivne komentare, jer je to danas retko, pogotovo kad je neko u politici, dodaje barski političar.

  Biznismen, političar i „brat“

  Novaković je opet u žiži, jer je već godinu dana na čelu Skupštine opštine Bar i odrekao se svih primanja u korist ugroženih pojedinaca ili grupa. Svih 11 plata koje je do sada zaradio, oko 13.750 evra, donirao je u humanitarne svrhe.

  Imam priznanice, ali ne mogu vam reći imena tih ljudi ili organizacija kojima je bila potrebna pomoć. Odrekao sam se službenog telefona i reprezentacije. Gde god sam putovao, putovao sam o svom trošku, izjavio je Novaković.

  U Baru ga cene i jer je uticao da se zaustavi prodaja „Luke Bar“ poljskim investitorima, koji su građani ocenili kao štetnu po njihov grad.

  U Crnoj Gori je uspešan biznismen, vodi lanac prodavnica sportske opreme. Kao funkcioner na primorju pomaže svima kojima je potrebno, a narod ga od milja zove „Brat“.

  Izvor: Blic

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE