Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evo kako će izgledati rekonstruisani Sava centar (FOTO)

  Temeljna rekonstrukcija kongresnog Sava centra u Beogradu počela je danas. Procena je da će radovi trajati oko dve godine, odnosno da će potpuno renovirani Sava centar prve goste dočekati krajem 2023. ili početkom 2024. godine.

  Sava centar je od 2020. u sastavu Delta Holdinga, koji je dao najbolju ponudu na javnom tenderu Grada Beograda.

  „Realizovaćemo potpunu rekonstrukciju, ali uz zadržavanje spoljašnjeg izgleda i svih osobenosti koje su zaštićene odlukama nadležnih institucija“, kaže Katarina Gajić, direktorka projektovanja i izgradnje u kompaniji Delta Real Estate.

  Zamenićemo instalacije, opremu, staklenu fasadu, uvesti potpuno nove multimedijalne i sadržaje za komunikaciju. Procena je da će za takav zahvat biti potrebno najmanje 60 miliona evra, koje ćemo obezbediti kroz projektno finansiranje, u saradnji sa bankama. Tokom radova na gradilištu će biti uposleno oko 1.000 radnika.

  Prema obavezi koju je novi vlasnik prihvatio prilikom kupovine, Sava centar će zadržati i svoju namenu i svoj izgled.

  „Renovirani Sava centar imaće moderne i atraktivne prostore za umrežavanje, manje sale za korporativne skupove i paralelne sesije tokom velikih kongresa. Planirana je biznis zona, zatim šoping-zona sa dodatnim sadržajima. Obnovljeni centar biće energetski efikasna zgrada u skladu sa najsavremenijim standardima bezbednosti i održivosti“, kaže Kristina Mirosavljević, direktorka Sava centra.

  Cilj je da Beograd ima moderan, najbolji u regionu i globalno prepoznatljiv kongresni centar, kakav je Sava centar i bio od svog osnivanja.

  Rekonstrukcija najvećeg kongresnog centra u regionu poverena je domaćim kompanijama. Generalni izvođač biće firma Jadran,  izvođač Armont, nadzor je poveren kompaniji Zoling, a projektant je Centroprojekt.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Sava centar

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE