Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  obavezne maske

  Epidemiolog: Kovid propusnice SAMO POČETAK, sledi potpuna ONLAJN nastava

  Uvođenje kovid propusnica za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru od 22 časa samo je prva mera u nizu koja će se odnositi na kovid propusnice, kaže član Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović.

  Očekujemo procenu stručnjaka, ali svakako će prva sledeća mera biti potpuni prelazak na onlajn nastavu, kaže epidemiolog i dodaje da nijedna zemlja u Evropi, ali i u svetu, nije uvela sve mere odjedanput.

  „Svi su radili postepeno i tako postigli najbolji uspeh. Počinje se sa onim za šta se smatra da će morati da se sprovede i da će biti dobro sprovedeno, a iza toga sledi postepeno proširenje na sve. Moramo to da uradimo, jer je vrag odneo šalu. Mnogo je obolelih, mnogo umrlih, ovo moramo da presečemo“, rekao je Tiodorović za Sputnjik.

  Todorović dodaje da je njegova jedina primedba što kovid propusnice nisu uvedene ranije i kaže da ih je medicinski deo Kriznog štaba predlagao pre tri meseca.

  Upitan šta bi mogla biti sledeća mera, da li se razmatra situacija u školama, s obzirom da je priličan broj dece zaražen, Tiodorović kaže da će biti ukinute vanškolske aktivnosti, ali i odlazak u školu.

  „Upravo se radi procena, tu odluku će najverovatnije već u četvrtak doneti tim za implementaciju, u kome sede predstavnici Ministarstva prosvete i Instituta Batut. Kako sada stvari stoje, verovatno ćemo kompletno preći na onlajn. Tim će na osnovu direktnih podataka sa terena, iz škola, doneti predlog mera“, rekao je Tiodorović.

  Epidemiolog kaže da se nada da će se prelazak na onlajn nastavu dogoditi već u ponedeljak 25. oktobra.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Sputnjik

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE