Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Električni Ford i dalje pravi velike gubitke

  Američki proizvođač automobila Ford Motor očekuje da će njegov sektor za električna vozila i u ovoj godini poslovati s gubitkom, od tri milijarde dolara, dodajući da profitabilnost očekuju do kraja 2026.

  Počevši s rezultatima za prvo tromesečje, koji će biti objavljeni 2. maja, Ford će izveštavati o rezultatima po poslovnim sektorima Model e (električna vozila), Blue (vozila s unutrašnjim sagorevanjem) i Pro (komercijalna vozila i usluge), a ne više po geografskim regionima.

  Glavni finansijski direktor John Lawler rekao je će ubuduće objavljivati kvartalne i godišnje podatke o prodaji i udeo na pet glavnih svetskih tržišta kompanije.

  Kompanija prognozira da će sektor električnih vozila u periodu od 2021. do 2023. zabeležiti gubitak od šest milijardi dolara, uključujući i prošlogodišnju 2,1 milijardu dolara. Sektor bi trebalo da bude profitabilan pre kraja 2026. godine, dodaju.

  U 2022. Ford je u Kini zabeležio gubitak pre oporezivanja od 600 miliona dolara, u Evropi je poslovao s pozitivnom nulom, a u Južnoj Americi bio u plusu od skromnih 400 miliona dolara. Najveći deo dobiti pre kamata i poreza, od 9,2 milijarde dolara, ostvario je u Severnoj Americi.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE