Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Džef Bezos ima sjajan savet kako da se nosite sa “hejterima”

  Direktor Amazona, Džef Bezos (Jeff Bezos), kontroverzna je ličnost u biznis svetu. Bivši zaposleni smatraju da je “zlo od čoveka” – izrabljivač, okrutni robovlasnik, drugi ga pak smatraju dobrim, a treći genijalnim.

  Onda nema boljeg čoveka od Bezosa da vam da savet kako da se nosite sa kritikom. On je skoro o tome pričao na konferenciji “Recode”, a delove njegovog govora prenosi sajt “Inc”:

  Kao prvo, treba da shvatite da ljudi koji “ne talasaju”, oni koji ne donose promene, nikada nisu ni kritikovani. Na kraju krajeva, biti kritikovan znači da ste “u igri”. Ako ne možete da podnesete kritiku, onda bolje nemojte raditi ništa inovativo i zanimljivo,” rekao je Bezos.

  Osveta? Ne, hvala.

  Jedna od omiljenih Bezosovih izreka je:

  “Traži osvetu i kopaćeš dva groba – jedan za sebe.”

  Dakle, Bezos smatra da čak i kada vam je neko nešto loše uradio, ne treba da trošite svoje vreme na tog nekog, već da duboko udahnete i ne dozvolite da vas išta pokoleba.

  Bezos, bez sumnje, ima obraz kao đon. I to ne krije. Ko bi imao obraza da podnese sva otvorena pisma bivših zaposlenih, sve kritike medija na račun načina poslovanja njegove firme i njega samog. “Kada neko nešto loše piše o vama, kada vam povređuje osećanja, predlažem da odete na ulicu, i jednostavno stanete, kao da čekate nekog. Gledajte sve te ljude koji prolaze, da se kladimo da niko ne misli na vas?” zaključuje Bezos.

  Bezos zatim ističe svu lepotu “slobode govora”, i da pravo da iskažemo svoje mišljenje nikada ne treba da bude ukinuto. “Ne morate kritizere da vodite baš na večeru, ali možete ih bar pustiti da kažu šta misle.

  Pomenuo je i Donalda Trampa (Donald Trump): “Mislim da nije u redu ono što Donald Tramp radi, a to je da zamrzne i ugasi one medije koji ga kritikuju… Činjenica je da živimo u svetu gde pola populacije može da završi u zatvoru ili gore ako kritikuje lidera,” kaže Bezos i dodaje da je pravo da se iskaže mišljenje i kritika, osnova američke kulture i napretka.

  Povezao je priču sa prethodnom vlasnicom “Washington Posta”, Ketrin Grejem (Katharine Graham), koja je svakodnevno dobijala pretnje jer je objavila priču o Votergejtu (“Watergate”), što je kasnije dovelo do toga da Nikson bude svrgnut s vlasti. Sada je Bezos vlasnik “The Washington Posta” i kaže da mu je Grejemova uzor.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Komentari

  • јана

   "Хејтерима"?Постоји ли СРПСКА реч или нам је лакше да будемо "ин"?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE