Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Država prodaje 31 poslovnu i stambenu nepokretnost

  Država je ponudila kupcima svoje kvadrate, a cene su više nego povoljne, pišu „Večernje novosti“.

  Republička direkcija za imovinu oglasila je prodaju ukupno 31 nepokretnosti, među kojima su i hale koje se prodaju „u paketu“ sa zemljištem.

  Ponuda je više nego šarenolika: od Subotice, preko Beograda, do Niša i Pirota nudi se poslovni i stambeni prostor.

  Kupci, a to mogu da budu i građani i firme, moraju da uplate depozit i svoju ponuđenu cenu „zapakuju“ i pošalju u zatvorenoj koverti. Vlasnik će, po jednostavnom principu, postati onaj ko da više, pišu „Novosti“.

  Cene ponuđenih nekretnina izražene su u evrima, a obračunavaju se po srednjem zvaničnom kursu. Kvadrat poslovnog prostora može da se pronađe i po 280 evra, koliko košta lokal ponuđen na prodaju u Leskovcu.

  U Beogradu se može naći po ceni od 1.059 evra, koliko se nudi za lokal na Voždovcu, pa do 2.486 evra na Vračaru.

  Prostor namenjen za stanovanje je procenjen na nižem nivou. Tako u Leskovcu stan može da se pazari za 280 evra po kvadratnom metru, u Beogradu za 832 evra, Novom Sadu 772 evra…

  Posebna priča su velike hale, koje se prodaju zajedno sa zemljištem na kojem su izgrađene.

  Objekat grafičke industrije u Lebanu, na 196 kvadrata, zajedno sa jednim arom i 96 kvdrata zemljišta na kojem se nalazi, nudi se po ceni od 20.433 evra za celinu. To po kvadratu objekta (plus zemljište) iznosi 104 evra.

  Najskuplji poslovni prostor je u Beogradu.

  Poslovni prostor od nepunih 40 kvadrata, koji se nalazi u prizemlju objekta u Ulici cara Nikolaja II u centru Beograda, u blizini čuvene Kalenić pijace, država nudi na prodaju po ceni od 98.691,87 evra, po srednjem kursu. To je 2.485,94 evra po kvadratnom metru, pišu Novosti.

  Otkup dokumentacija i depozit do 15. septembra

  Zainteresovani kupci moraju da otkupe prodajnu dokumentaciju, za 5.000 dinara, i do 15. septembra uplate depozit od 10 odsto od početne cene. Ponude se dostavljaju na pisarnicu Direkcije, najkasnije do utorka, 18. septembra. Može i preporučenom pošiljkom, pod uslovom da ona stigne u Direkciju do dana otvaranja ponuda.

  Izvor: Večernje Novosti

  Foto: Pixabay

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE