Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fejsbuk gradi centar za čuvanje podataka, širi se na Aziju

  Američki internet gigant Fejsbuk (Facebook) objavio je da namerava da uloži 1,02 milijardi dolara za centar za čuvanje podataka u Singapuru, koji će biti prvi te kompanije u Aziji i 15. na svetu.

  Struja za centar koji treba da počne da radi oko 2022. biće obezbeđena iz obnovljivih izvora energije, a zgrada će biti prilagođena tropskoj klimi Singapura.

  U njemu će biti serveri američkog tehnološkog giganta i njegove tehničke službe, rekao je novinarima Tomas Farlong, potpredsednik Fejsbuka za infrastrukture centara podataka.

  Objekat od 170.000 kvadratnih metara imaće 11 spratova i biće projektovan da bude otporan na visoke temperature u Singapuru s novim sistemom hlađenja koji koristi vodu a ne vazduh i biće prilagođen na vlažnost.

  Fasada će biti s rupicama da dozvoli bolju cirkulaciju vazduha.

  Fejsbuk je počeo da učestvuje u razvoju sopstvene infrastrukture da bi ona bila bolje prilagođena njegovim potrebama i da bi ojačao bezbednost podataka.

  Kompanija koja je krajem juna imala 2,23 milijarde aktivnih korisnika, izabrala je Singapur zbog njegove solidne infrastrukture, kvalifikovane radne snage i povoljne investicione klime rekao je Farlong.

  Kompanija Gugl (Google) takođe je izgradila dva centra za podatke u Singapuru i upravo je objavila da tu planira da izgradi i treći, s ukupnim investicijama od 850 miliona dolara.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE