Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dr Popović: Delta soj se ubrzava, ovo će biti TALAS NEVAKCINISANIH

  Savetnik Unicefa za imunizaciju Dragoslav Popović rekao je da je delta soj korone sve brži i da se očekuje četvrti epidemijski talas.

  „Ovo će biti talas nevakcinisanih, oni će da generišu ovaj soj virusa i možda neki novi soj koji će se pojaviti“, naveo je Popović.

  Prema njegovim rečima, najvažnije su prva i druga doza vakcine i da se vakcinišu oni koji to nisu uradili, a tek onda će se sagledavati ko bi mogao da bude kandidat za treću dozu.

  „Stariji su kandidati za treću dozu, jer im je imuni odgovor usporeniji, ali oni su već primili dve doze i ne vidim problem da prime i treću“, rekao je Popović.

  On je podržao obaveznu vakcinaciju za zdravstvene radnike, koju su uvele pojedine zemlje i dodao da su neke stvari postavljene naopačke.

  „Niko nema pravo da širi virus i predstavlja opasnost po druge ljude. Pre svega treba zdravstveni radnici da se vakcinišu, oni su na prvoj liniji fronta“, naglasio je Popović.

  Kada je reč o vakcinaciji dece, naveo je da je u Srbiji počela vakcinacija te populacije.

  „I kod nas je taj proces krenuo. Kad i najmlađi budu zaštićeni, to će doprineti kolektivnom imunitetu“, rekao je Popović.

  Govoreći o mešanju vakcina, ukazao je da to nije ništa novo.

  „Nemačka kancelarka Angela Merkel primila je dve različite vakcine da bi dala primer. Sagledavamo sve dokaze iz zemalja koje rade studije. Odmerićemo da li nam treba to i daćemo preporuke“, istakao je Popović.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • ivica

   "ovo će biti TALAS NEVAKCINISANIH" Pozdravljaju vas hiljade Indijaca koji slobodno šetaju gradom Beogradom!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE