Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gabor Mate

  Dr Gabor Mate dolazi u Beograd

  Novak Đoković Fondacija drugu godinu zaredom dovodi globalno priznate stručnjake u naš region da govore na temu ranog razvoja dece, podižući svest o veoma važnim temama koje se tiču, kako roditelja, tako i celog društva. U okviru međunarodno priznatog programa „Podrška, NE perfekcija“, koji Novak Đoković Fondacija već 6 godina uspešno sprovodi, u Srbiju dolazi poznati govornik i autor bestselera, dr Gabor Mate.

  Veoma tražen zbog svoje stručnosti po pitanju više tema koje uključuju traumu, zavisnost, stres i uticaj prevencije na pravilan razvoj ličnosti, dr Mate će u okviru gostovanja održati predavanje 7. oktobra u MTS Dvorani i edukativnu radionicu dan kasnije, 8. oktobra, u hotelu Crowne Plaza. Posetioci će tako imati priliku da se dodatno edukuju o temama koje mogu doprineti kvalitetnijem ranom razvoju dece.

  Dr Mate spaja naučna istraživanja, istorije slučajeva, sopstvene uvide i iskustvo kako bi predstavio široku perspektivu koja prosvetljuje i osnažuje ljude da rade na isceljenju sebe i svojih bližnjih.

  Jelena Đoković

  Jelena Đoković

  Na predavanju i edukativnoj radionici uvide i rezultate iz lične prakse u radu sa pacijentima dr Gabor Mate objasniće i kroz razgovor sa Jelenom Đoković, suosnivačicom i globalnom direktorkom fondacije

  “Izuzetno sam ponosna na to što, posle dr Šefali prošle godine, Novak Đoković Fondacija drugu godinu zaredom dovodi u region jednog svetski priznatog stručnjaka čije se učenje oslanja na rani razvoj. Dr Gabor Mate je neko od koga možemo puno da naučimo i zaista se radujemo što ćemo sa njim obići nekoliko zemalja u regionu i omogućiti svim zainteresovanim ljudima da se upoznaju sa njegovim radom. Novak Đoković Fondacija će i u budućnosti nastaviti da bude pokretač važnih društvenih tema u regionu i učinićemo sve da opravdamo poverenje mnogih divnih ljudi koji podržavaju naš rad,” poručila je Jelena Đoković, suosnivačica i globalna direktorka Novak Đoković Fondacije.

  Nagrade i priznanja

  Posle 20 godina porodične prakse i iskustva u palijativnom zbrinjavanju, dr Mate je radio više od jedne decenije u Vankuveru sa pacijentima koji su se lečili od zavisnosti i mentalnih bolesti. Njegova knjiga o zavisnosti dobila je nagradu Hubert Evans za književnu publicistiku. Za svoj revolucionarni medicinski rad i pisanje odlikovan je Ordenom Kanade, najvišim civilnim priznanjem te zemlje, kao i nagradom za građanske zasluge u Vankuveru.

  Gabor Mate

  Gabor Mate

  Knjige dr Gabora Matea koje su prevedene na srpski jezik su „U svetu gladnog duha – Bliski susreti sa zavisnošću“, „Kada telo kaže ne – Cena skrivenog stresa“, Rasuti umovi – Poreklo i lečenje poremećaja pažnje“ i „Držite se svoje dece: Zašto roditelji moraju da budu važniji od vršnjaka“ koju je napisao u saradnji sa dr Gordonom Nojfeldom. Njegova poslednja knjiga „Mit o normalnom“ izašla je u septembru prošle godine. Gabor je takođe osnivač Saosećajnog ispitivanja, terapijskog pristupa koji sada proučava stotine terapeuta, lekara, savetnika i drugih profesionalaca širom sveta.

  Predavanje u Beogradu održaće se 7. oktobra u MTS dvorani sa početkom u 18 časova, dok će edukativna radionica biti održana 8. oktobra u hotelu Crowne Plaza sa početkom u 10 časova.

  Ulaznice je moguće kupiti putem servisa tickets.rs.

  Radionice i predavanja

  Radionice i predavanja

  Osim Beograda, dr Mate će posetiti i zemlje regiona – u Bosni i Hercegovini će održati dva predavanja: 10. oktobra u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu i 12. oktobra u Sportskoj dvorani “Obilićevo” u Banjaluci. Takođe, 14. oktobra održaće i celodnevnu radionicu u Cankarjevom domu, u Ljubljani. Karte za ove događaje će se uskoro naći u prodaji.

  Na događaju će biti obezbeđen simultani prevod na srpski jezik.

  Više informacija o dr Gaboru Mateu možete pronaći ovde.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Miloš Nadaždin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE