Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dorćolska priča o rakiji

  Dorćol je mističan kraj Beograda. U njemu je nastala prva kafana u ovom delu Evrope, prva pivara, pa i ova neslućena, savremena rakijska priča.

  Mnogi se pitaju kako je rakija odjednom „oživela” baš na Dorćolu, a sve je počelo od ljubavnog sastanka, romantičnog pogleda i pitanja koje vodi na sledeću stranicu svake priče:

  „Šta ti, zapravo, voliš?”
  – „Pa, volim rakiju!”

  Tako je pre dvanaest godina jedna ljubav otkrila drugu i uzrokovala otvaranje prvog „Rakia bara” u Dobračinoj br. 5. Nekako je ta emocija pregurala sve prepreke spajanja rakije sa urbanom sredinom, novim ukusima i svetskim ugostiteljskim trendovima.

  Bio je to pravi trenutak da se jedna stara priča ispriča na potpuno nov način, sa finesama koje su joj uvek nedostajale da bi dosegla zasluženo ustoličenje na presto savršenog alkoholnog pića. U saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, koja prepoznaje magiju domaće gastronomske ponude, organizuju se prve rakija ture, putem kojih se o rakiji informišu i obrazuju i stranci i domaćini. Rakija tada dobija svoj prvi festival – „Rakija fest”, koji već deset godina okuplja najbolje domaće proizvođače ovog tradicionalnog pića.

  Odgovarajući na pozitivnu reakciju tržišta, rakija dobija i svoj prvi gift šop „Rakia&Co”, koji i danas nudi najbolje domaće, tradicionalne proizvode u savremenom pakovanju. Pre deset godina „Rakia bar” započeo je sopstvenu proizvodnju rakije i proizvoda na bazi rakije i iz te male radionice izlaze do tada neviđene kombinacije ukusa, ali i ambalaže, koja je nekim starim recepturama dala sasvim novu dimenziju.

  Franšize „Rakia bara” poslovale su u Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu, Torontu, Beču i Šangaju. Rakija je sa „Rakia barom” zaista obišla ceo svet i još uvek ga obilazi, ali se čini da je posle dvanaest godina vreme putovanja prošlo. Odomaćili smo se i tamo gde smo nekada bili gosti, a dorćolska rakijska priča se polako vraća kući, kroz okupljanje starog tima „Rakia bara” u Dobračinoj br. 5.

  U amanet Dorćolu, gde se rodila ova priča, ali i ljubav (bez koje priče ne bi ni bilo) i proizvodi „Rakia bara” će se od sada proizvoditi baš tu – na Dorćolu, u ulici Žorža Klemansoa, u prvoj urbanoj destileriji u Beogradu.

  Tako je Dorćol u svoju istoriju dodao još jednu prelepu priču, ovaj put o rakiji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE