Doneta NOVA ODLUKA o školama: Evo kako će se ići od ponedeljka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  besplatan internet

  Doneta NOVA ODLUKA o školama: Evo kako će se ići od ponedeljka

  Tim za škole doneo je odluku da se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava od ponedeljka, 15.11.2021. godine primenjuje u srednjim školama na teritoriji tri lokalne samouprave: Beograd, Veliko Gradište i Niš.

  Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

  Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja i grupa koja su prešla na drugi i/ili treći model nastave usled obolevanja učenika, piše Blic.

  U svim ostalim školama primenjuje se PRVI MODEL

  U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

  Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 1. novembra do 7. novembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1.667 (0.22%) obolelih.

  Šta je prvi, drugi i treći model?

  Podsetimo, zbog epidemiološke situacije u Srbiji su škole organizovane po tri modela, u zavisnosti od broja zaraženih i preminulih u određenom okrugu.

  Prema prvom modelu, učenici škole pohađaju neposredno. Drugi model podrazumeva kombinovaynu organizaciju nastave, tj jedan deo vremena se škola pohađa onlajn, a drugi deo neposredno, dok treći model podrazumeva u potpunosti onlajn nastavu.

  Izvor: Mediji

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE