Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Baget, hleb (Unsplash)

  Domaćim proizvođačima hleba 30.000 tona brašna po subvencionisanoj ceni

  Vlada Srbije odlučila je da po subvencionisanoj ceni proda 30.000 tona pšeničnog brašna „T-500“ domaćim proizvođačima hleba.

  Ministar trgovine Tomislav Momirović je potpisao odluku o raspodeli prvih 27.218 tona pšeničnog brašna „T-500“ proizvođačima hleba po subvencionisanim cenama, saopštilo je ministarstvo.

  Momirović: Osnovne životne namirnice među najjeftinijim u Evropi

  „U ovim teškim okolnostima, kada je na istoku Evrope rat, kada su lanci snabdevanja do kraja ugroženi, Vlada Republike Srbije uspeva da obezbedi niske cene osnovnih životnih namirnica, a pre svega hleba, ulja, soli i šećera. Te namiirnice su u našoj zemlji ako ne najjeftinije, onda među najjeftinijim u Evropi“, izjavio je Momirović.

  Tomislav Momirović, rekonstrukcija Pančevca

  U narednom periodu, kako je istakao, pažljivom politikom biće obezbeđene najniže cene osnovnih životnih namirnica, pre svega za socijalno ugrožene građane.

  Vlada Srbije donela je i Zaključak o interventnoj prodaji 30.000 tona pšeničnog brašna „T-500“ proizvođačima hleba iz zaliha Republičke direkcije za robne rezerve.

  Nakon sprovedenog postupka, doneta je odluka o količinama brašna koje proizvođači hleba mogu kupiti od Direkcije po ceni od 33 dinara po kilogramu, sa PDV-om. Odlukom je raspoređeno ukupno 27.218,4 tona.

  Preostala količina brašna od 2.206 tona, biće raspoređena proizvođačima hleba po novom javnom pozivu, koji je danas objavljen na sajtu Ministarstva trgovine.

  Ministarstvo pozvalo pekare da kupe brašno iz robnih rezervi po 33 RSD

  Izvor: RTS, N1

  Foto: Beta/Ministarstvo saobraćaja/Đorđe Krstić, Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE