Ministarstvo pozvalo pekare da kupe brašno iz robnih rezervi po 33 RSD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarstvo pozvalo pekare da kupe brašno iz robnih rezervi po 33 RSD

  Pekari će moći da  kupe brašno iz robnih rezervi po ceni od 33 dinara.

  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je proizvođače hleba da se prijave za kupovinu brašna T-500 iz robnih rezervi.

  Ovo brašno namenjeno je proizvodnji hleba “sava” čija cena je u prodaji ograničena na 49 dinara. Cena brašna iz robnih rezervi iznosi 33 dinara po kilogramu, uključujući PDV, a ministarstvo je propisalo uslove koji proizvođači mogu da koriste ove subvencije.

  Prijavljivanje od 20. do 31. maja

  Svi proizvođači hleba sa teritorije Republike Srbije, koji su u momentu donošenja Uredbe o obaveznom prometu i proizvodnji hleba od brašna T-500 bili registrovani za obavljanje pomenute delatnosti, zainteresovani za kupovinu brašna tipa „T-500” po subvencionisanim cenama iz robnih rezervi, mogu se prijaviti Ministarstvu trgovine turizma i telekomunikacija, na način što će popunjen i skeniran obrazac prijave poslati na imejl adresu: trgovina@mtt.gov.rs“, navodi se u obaveštenju objavljenom na sajtu ministarstva.

  Ko ima pravo na subvencije?

  Na subvenciju imaju pravo proizvođači koji su registrovani za proizvodnju hleba i peciva.

  Proizvođač hleba mora biti aktivno pravno lice, u smislu da se na dan objavljivanja Uredbe bavio proizvodnjom hleba. Maksimalne količine brašna koje proizvođači hleba mogu kupiti biće određene proporcionalno njihovoj proizvodnji hleba od brašna tipa T-500 po najvišoj proizvođačkoj ceni od 38,68 dinara po vekni, počevši od 1. februara 2022. godine do 30. aprila 2022. godine i nameravanoj proizvodnji po proizvođačkoj ceni od 41,20 dinara po vekni, do isteka Uredbe, navodi ministarstvo.

  U saopštenju se ističe da će se “voditi računa o ravnomernoj raspodeli brašna na teritoriji Srbije”.

  Brašno i hleb (Pixabay)

  Ministarstvo trgovine će konačne spiskove, sa određenim maksimalnim količinama brašna, dostaviti Republičkoj direkciji za robne rezerve.

  Proizvođači hleba, koji se nađu na spiskovima, u obavezi su da sa Republičkom direkcijom za robne rezerve zaključe ugovore o kupovini brašna, “u kojima će se tačno definisati sve što je bitno za realizaciju posla”.

  U saopštenju se navodi da je cena brašna iz robnih rezervi 33 dinara po kilogramu, sa PDV-om, utovareno u vozilo kupca kod skladištara Pepubličke direkcije za robne rezerve. Troškove transporta brašna snose proizvođači hleba

   

  Izvor: BIZLIfe

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE