Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  lifting

  Doktorka otkriva: Kad je pravo vreme za lifting lica?

  Govoreći o tome kada je pravo vreme za lifting lica, dr Maja Jevđević, vlasnica ordinacije Glamour Aestetic ističe u kolumni za BIZLife da pacijenti najčešće to žele i traže u periodu između 35. i 40. godine.

  Piše: Dr sci. med. Maja Jevđević, doktor estetske medicine i vlasnica ordinacije Glamour Aesthetic

  Nakon 15 godina iskustva u radu sa pacijentima, mogu vam reći da obično nakon 35. godine dolaze ciljano da se konsultuju koje su to metode kojima podižemo lice i dobijamo lifting bez hirurgije. Kao lekar, slažem se da ovo, zapravo, i jeste pravo vreme. Koža godinama pre, već nakon dvadesete godine, počinje da gubi kolagen i procesi degradacije u vezivnom tkivu kože nadvladavaju procese sinteze. Zato koža, kako vreme prolazi, postaje tanja, opuštenija, gubi tonus i elastičnost.

   Glamour Aesthetic

  Međutim, u periodu oko 40. godine, osim ovih promena u strukturi kože, dolazi i do promena u dubokom masnom tkivu lica. Ova struktura nalazi se dublje, do kostiju. Ove masti se gube sa starenjem, resorbuju se, i to posebno u srednjoj trećini lica, u predelu jagodica, a vremenom i u temporalnoj regiji. Ove masti ne zavise od toga da li imamo višak ili manjak kilograma, nego od godina. Ta struktura koja naleže direktno na kosti lica zajedno sa njima čini temelj i podršku svim gornjim strukturama, pa i koži.

  Zato u ovim godinama pacijenti navode da je lice sve više počelo da „pada”, da izgledaju umorno, da su izgubili jedrinu, da im se vide nazolabijalne i marionetske bore, kao i jastučići na liniji donje vilice. Srećom, savremena estetska medicina omogućila nam je da nehirurškim estetskim zahvatima na vreme reagujemo i odložimo starenje, vraćajući lice u mladalački, trouglasti položaj. Metode koje radim u ordinaciji namenjene za lifting lica jesu Morpheus 8hijaluronski fileri i aptos lifting koncima.

  Morpheus 8 je savremena medicinska platforma koja kombinuje mikroubode i bipolarnu radiofrekvencu. Deluje ciljano na stimulaciju fibroblasta, ćelija koje produkuju kolagen, i na taj način stimuliše prirodno stvaranje kolagena. Daje fenomenalne rezultate, posebno kada je reč o donjoj trećini lica i podbratka.

  Lifting hijaluronskim filerima je procedura koja je godinama poznata i primenjivana. Hijaluronski filer je u formi gela. Injektovanjem u ciljani sloj ispod kože vrši nadoknadu volumena koji se izgubio resorpcijom dubokih masti. Ovo je onaj temelj koji sam pomenula. Na taj način odiže sve gornje strukture. Neretko se pacijenti plaše da će izgledati „napumpano” nakon injektovanja hijaluronskih filera. To se neće desiti ukoliko doktor odabere adekvatan filer, a to je onaj sa visokim kapacitetom liftinga, a malim kapacitetom voluminizacije, naravno, i ako je pacijent kandidat za takvu vrstu liftinga.

  Ovu proceduru najčešće biram kada je uzrok gubitak masti u srednjoj trećini lica, kao i temporalnoj regiji.

  Aptos lifting je savremena procedura koja podrazumeva aplikaciju posebno dizajniranih konaca u kožu. Osim fizičkog liftinga, koji se momentalno postiže, benefit ove procedure je i odložena stimulacija sinteze sopstvenog kolagena tipa 1, zahvaljujući polilaktičnoj kiselini, koja je u koncima. Ovu proceduru preporučujem pacijentima koji nemaju teško lice, ne treba im voluminizacija, već zatezanje, kao kada rukama povlače kožu nagore.

  Koju metodu od ovih biram, zavisi od stanja kože pacijenta i fizionomije lica, kao i mnogih drugih parametara koju su mi, kao lekaru, važni pri izboru. Neretko se ove metode i kombinuju, ali je nekada dovoljna i samo jedna. Njihova prednost je što su potrebna do tri tretmana, nekada je dovoljan i samo jedan tretman, što je period oporavka od dva do tri dana, što nema ožiljaka i, što je najvažnije, ne gubi se prirodan izgled.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: Nevena Đorđević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE