Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dok za remont najvećih jahti dug 180 metara stigao u Boku Kotorsku

  Crna Gora od danas ulazi na sami vrh svetskog jahtinga! Plutajući dok za servis najvećih jahti dugačak 180 metara koju je kupila kompanija Adriatik 42 danas je ušao u brodograilište Bjelu u Boki Kotorskoj.

  Ovaj impresivni plutajući dok, koji je u Crnu Goru stigao iz turskog brodogradilišta Hat-San, prvi je i ključan uslov za pokretanje remonta i održavanje superjahti. Ova grdosija duga 180 i široka 37 sa kapaiciteom od 10.000 tona teretnih plovila biće postavljena u borodgradilištu „Adriatc 42“ u Bijeloj čiji su vlasnici konzorcijum Adriatic Marinas – Porto Montenegro i DryDocks World Dubai.

  Predsednik borda direktora Adriatic 42 dr Rado Antolović kaže da je dolazak plutajućeg doka mnogo je više od običnog događaja kako za Boku Kotorsku tako i za čitavu Crnu Goru.

  „U pitanju je objekat nove generacije vredan više miliona dolara, koji uz najveći travel lift u regionu od 720 tona može da primi najveće svetske jahte. U ovaj projekat smo do sada investirali 40 miliona eura, kako bismo ispunili naš glavni cilj: preporod brodogradnje i remonta u Crnoj Gori na potpuno novi, moderniji i održiviji način“, kaže Antolović.

  On dodaje da dugoročna posvećenost akcionara i menadženta Adriatic 42 i menadžmenta dovela do toga da prva faza jedinstvenog „Mega Yacht Repair & Maintenance“ objekta otpočne pre kraja godine.

  „Želim da istaknem važnost podrške koji smo dobili od predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i predsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića koji su prepoznali značaj projekta koji predstavlja veliku prekretnicu u servisiranju i remontu jahti i koji će upotpuniti kompletnu ponudu vlasnicima jahti“, poručio je dr Rado Antolović.

  Na projektu je zaposleno preko 20 ljudi

  Izvršni direktor Adriatic 42 Pol Džon Grej navodi da pokretanje ovako velikih projekta privlači i veliki broj stručnjaka kako iz Crne Gore, tako i iz inostranstva.

  „U ovom trenutku na projektu je zaposleno preko 20 ljudi iz Crne Gore, a taj broj će konstantno rasti. Cilj nam je da, brojni lokalni stručnjaci iz raznih oblasti, dobiju svoju priliku i daju ekspertski doprinos. Znamo kakvu je tradiciju imalo nekadašnje brodogradilište Bijela i želimo da sav stručni potencijal iskoristimo te zajednički transformišemo ovo mesto i vratimo mu staru slavu. Već smo uspostavili saradnju sa brojnim lokalnim izvođačima koji će biti deo ove velike priče za Crnu Goru”, naveo je Grej.

  Posebna pažnja biće posvećena zaštiti životne sredine jer će nova i modernija oprema omogućiti energetski efikasniji način poslovanja i pametno korišćenje alternativnih izvora energije u skladu sa najvišim ekološkim standardima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Adriatik 42

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE