Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dok je pravi Brus Vilis u penziji, njegov „digitalni blizanac“ snima reklame (VIDEO)

  Brus Vilis nedavno se povukao iz sveta glume zbog dijagnoze afazije, ali izgleda da to ne znači da ga nećemo ponovo viđati na ekranima.

  Naime, glumac je prodao jednoj ruskoj kompaniji prava da uz pomoć dipfejk tehnologije kreira njegovog „digitalnog blizanca“, čime su otvorena vrata potencijalnom „angažovanju“ virtuelnih glumaca u budućim filmovima.

  Reč je o kompaniji Deepcake koja se promoviše kao rešenje za „niskobudžetne filmske produkcije“, koja je već predstavila Vilisovog virtuelnog dvojnika.

  „Uz pomoć moderne tehnologije, mogu da komuniciram, radim i učestvujem u snimanju, pa čak budem i na drugom kontinentu. To je za mene novo i interesantno iskustvo i zahvalan sam našem timu“, naveo je Vilis o projektu u zvaničnom saopštenju.

  Glumac je navodno prodao prava pre nego što je saznao za svoju dijagnozu afazije.

  Inženjeri kompanije Deepcake uz pomoć veštačke inteligencije stvorili su „digitalnog blizanca“ na osnovu 34.000 fragmenata slika iz filmova poput „Umri muški“ i „Peti element“.

  Na taj način, glumac je već bio deo reklama za rusku telekomunikacionu kompaniju MegaFon.

  Dipfejk tehnologija već je korišćena kako bi podmladila glumce u filmovima iz franšize „Ratovi zvezda“, a nedavno je najavljeno i da će nakon penzionisanja glumca Džejmsa Erla Džounsa, koji je dugo pozajmljivao glas glavnom zlikovcu Dartu Vejderu, taj zadatak preuzeti veštačka inteligencija.

  Izvor: Euronews Srbija, Independent

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE