Dojave o BOMBAMA u 97 škola, oglasilo se i Ministarstvo (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dojave o BOMBAMA u 97 škola, oglasilo se i Ministarstvo (FOTO)

  Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

  Dojave su, između ostalog, stigle u osnovnu školu “Kralj Petar Drugi Karađorđević” u Marulićevoj ulici, “Vladimir Rolović”, “Đura Jakšić”, “Danilo Kiš”, “Sveti Sava” i “Drinka Pavlović”, “Veljko Dugošević”…

  Takođe, stigla je dojava o bombi i u školi “gavrilo Princip” u Zemunu, a roditelji dece obavešteni su da nastave neće biti do kraja dana.

  Roditelji su dobili poruke da ne dovode decu u školu, nastava nije ni počela, a deca koja pristižu vraćaju se kući. O dojavi su obaveštene nadležne službe i predstoji pretraga specijalizovanih ekipa.

  U nekim školama provere su već završene i ispostavilo se da su dojave bile lažne.

  Kako prenosi RTS, nastava u prvoj smeni verovatno neće biti održana, jer se čekaju specijalizovane ekipe MUP-a kako bi izvršile proveru. Policija čuva škole i ne dozvoljava nikome da uđe.

  Dojava o bombi i u Beograđanki

  Dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigla je danas u poslovnoj zgradi “Beograđanka”.

  Na snimku koji je objavljen na Instagram stranici Serbia live Beograd rezerva, radnici Beograđanke su ispred zgrade.

  Kako se tvrdi u jednom delu zgrade se nalazi privatna škola, koja je primila dojavu o postavljenom eksplozivu.

  Dojave ipak lažne

  Kako ističu iz Ministarstva nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne.

  Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, učenici su vraćeni na nastavu, a u školama gde bezbednosni pregled još traje, učenici su poslati kućama. Nakon završenog kontradiverzionog pregleda škola, učenici će biti vraćeni na nastavu.

  „Nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave o postavljenim bombama bile lažne. Učenici su vraćeni na nastavu, a u školama gde bezbednosni pregled još traje, učenici su poslati kućama. Nakon završenog KD pregleda škola učenici će biti vraćeni na nastavu“, navodi se u saopštenju.

  „Zbog dojave o postavljenoj bombi u školi, molim vas da obavestite decu i roditelje da prva smena ne može imati nastavu, dok se ne proveri od strane MUP bezbednosti istinitost ovoga. Molim vas da svi pratite obaveštenja i mejlove kako biste bili u toku – navodi se u obaveštenju OŠ „Vladimir Rolović“.

  besplatan internet

  Škola (Beta)

  Dojave o bombama i ranije

  Cirkularni mejl o podmetnutim bombama dobile su krajem aprila 23 srednje škole i gimnazije u Beogradu. Sve dojave su bile lažne.

  Juče su primljene dve dojave o postavljenim bombama na železničkoj stanici Novi Beograd i u Zoološkom vrtu.

  Tri tržna centra i još neki objekti u centru Beograda 13. maja su dobili dojave o bombama. Dojava je stigla i u Studentski dom “4. April” na Voždovcu, ,,Slobodan Penezić” i ,,Vera Blagojević u Beogradu.

  Dve dojave o bombama prijavljene su nešto posle 14 sati u dva tržna centra u Beogradu polovinom aprila. Nešto posle 14.00 prijavljena i bomba “Delta planeks” na Bulevaru Nemanjića u Nišu.

  Dojave o bombama u tri beogradska tržna centra i Zoološkom vrtu

  Izvor: RTS/NOVA S

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE