Ponovo dojave o bombama: Evakuisani tržni centri, muzej i studentski domovi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Policija

  Ponovo dojave o bombama: Evakuisani tržni centri, muzej i studentski domovi

  Tri tržna centra i još neki objekti u centru Beograda danas su dobili dojave o bombama. Dojava je stigla i u Studentski dom “4. April” na Voždovcu, ,,Slobodan Penezić” i ,,Vera Blagojević u Beogradu. 

  Bomba je danas prijavljena u šoping centru Ada Mall, BIG Rakovica, kao i Beo Shopping centar. Svi zaposleni, posetioci i studenti su evakuisani. Evakuisan je i Muzej Jugoslavije iz istog razloga.

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su izašli na teren i nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a, utvrđeno je da su dojave o postavljenim bombama bile lažne, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

  U tri tržna centra i Zoološkom vrtu u Beogradu i 11. maja su primljene dojave o postavljenim eksplozivnim napravama za koje se ispostavilo da su lažne.

  Dojavljena je tada bomba u tržnom centru “BIG Rakovica”, “Rajićeva” i u tržnom centru “Banjica”, kao i u Beogradskom zoološkom vrtu.

  BIZLife ispred tržnog centra “Rajićeva” nakon dojave o bombi (FOTO)

  Dojave o bombama – ko stoji iza njih?

  Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je 11. maja da preuzima od osnovnih javnih tužilaštava rad na otkrivanju osoba koje u poslednje vreme gotovo svakodnevno lažno prijavljuju da su u objektima u glavnom gradu Srbije postavljene bombe.

  Prethodno je 29. aprila dojavljeno da su bombe podmetnute u 23 srednje škole i gimnazije u Beogradu, a policija je utvrdila da su sve dojave bile lažne.

  Osim toga, tokom marta i aprila meseca bilo je i više lažnih dojava o podmetnutim bombama na letovima “Er-Srbije” iz Beograda ka Moskvi.

  Airbus YU ARA From the air

  Aleksandar Vulin – lažne dojave o bombama pritisak na Srbiju

  Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocenio je ranije da su dojave o bombama nastavak pritiska na Srbiju, njenu ekonomiju i predsednika Aleksandra Vučića da napusti politiku vojne neutralnosti i donošenja samostalnih odluka.

  On je ranije naveo i da su dojave o navodnim bombama u tržnim centrima došle sa servera koji je lociran u Švajcarskoj.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je ranije saopštilo da će zbog dojava o bombama tražiti pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela.

  Vulin o dojavi o bombi u tržnim centrima: Ekonomski napad na Srbiju

   

  Izvor: Radio Slobodna Evropa/Nova

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE