Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „GUBIMO milijarde, ali sankcije Rusiji NEĆEMO uvoditi“

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija trpi mnogo zbog neuvođenja sankcija Rusiji i da bi se živelo deset puta bolje kada bi to uradila, ali da neće, jer vodi samostalnu politiku.

  On je rekao da je mnogim političarima lako da pričaju da su protiv uvođenja sankcija Rusiji.

  „I moja tetka je protiv i moj otac je, pa šta sa tim, kakve to veze ime sa vođenjem države“, rekao je Vučić na televiziji Prva.

  On je objasnio da Srbija trenutno nema izlaz na tržište kapitala, da su krediti skuplji i da se sada nudi zajam po kamati od sedam odsto kao, kako je primetio, u vreme „onih koji su opljačkali zemlju“, i da je teško refinansiranje kredita, što će se na kraju odraziti na plate i penzije.

  G7 traži od Srbije da uvede sankcije Rusiji

  „Svi će da kažu Vučić najavljuje uvođenje sankcija. Ne, borićemo se dokle možemo da čuvamo svoju politiku i tu politiku vodimo ne zato što imamo nešto od neuvođenja sankcija. Pošto ću da slušam stručnjake da je to zbog cene gasa, a to nam je milijardu, dok mi na ovome gubimo više milijardi, da ne pričam o manjem dolasku direktinih investicija, i da je sedam američkih producenata i glumaca odbilo da dođe da snima filmove jer nismo uveli sankcije Rusiji“, rekao je Vučić.

  On je ponovio da Srbija zna koliko su sankcije nefer i da Srbija sve to radi zbog poštovanja prava, ali i rekao da narod treba da zna da država gubi mnogo zbog neuvođenja sankcija Rusiji.

  Zašto ne bombarduju Rusiju kao nas 1999. godine?

  Vučić je upitao međunarodnu zajednicu zbog čega sada ne bombarduju Rusiju kao što su 1999. godine bombardovali Srbiju, navodeći da oni tvrde da su trenutna dešavanja u Ukrajini „neviđena na tlu Evrope“.

  Predsednik Srbije je rekao da od novih pregovora sa Rusijom o gasu očekuje „normalnu“ cenu.

  Ruski ambasador: Sankcije Srbije ne bi bile prijateljski korak

  „Od Rusije očekujem normalnu cenu gasa, važno je da imamo gas, imamo rusku firmu koja vodi srpsku naftnu industriju. Naftu možemo da uvezemo samo preko hrvatskog Janafa“, rekao je Vučić.

  On je dodao da je dobio obećanje od bugarskog premijera Kirila Petkova da Bugarska neće praviti probleme sa tranzitom gasa za Srbiju.

  Zbog Nedimovićevih izjava Vučić bi da „skoči kroz prozor“

  Izvor: Beta

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE