Dogodine počinje gradnja nacionalnog stadiona

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dogodine počinje gradnja nacionalnog stadiona

  Gradski čelnici i Fudbalski savez Srbije najavili početak izgradnje nacionalnog stadiona, kapaciteta 60.000 gledalaca, na kom će moći da se organizuju i finalne utakmice evropskih takmičenja.

  Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i prvi čovek FSS Slaviša Kokeza sastali su se sa predstavnicima projektantske kuće Fenwick Iribarren Architects koja će se baviti izradom projekta za izgradnju Nacionalnog stadiona.

  Obavljeni su razgovori sa predstavnicima projektantske kuće koja je radila veliki broja stadiona u Evropi i svetu po standardima UEFA.

  “Ovo je prvi sastanak na kome je predstavljeno nekoliko potencijalnih lokacija za izgradnju novog nacionalnog stadiona. Odmah nakon odabira lokacije, krenuće se u fazu projektovanja, kako bi se u drugoj polovini naredne godine krenulo i u njegovu izgradnju.”

  Grad Beograd, zajedno sa FSS, formiraće posebno radno telo koje će se samo time baviti, rekao je Siniša Mali, dodajući da je ovo jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u gradu, koji će umnogome promeniti sportsku sliku Beograda.

  S obzirom na to da predviđamo izgradnju stadiona za 60.000 gledalaca, što je ozbiljan kapacitet, moći će da se organizuju i finalne utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope. To upravo i jeste naš cilj, da Beograd dobije moderan stadion na kome mogu da se organizuju sportski događaji po najvišim kriterijumima UEFA, kao što je ove godine bila organizovana utakmica Superkupa u Skoplju”, zaključio je gradonačelnik.

  Predsednik Saveza Slaviša Kokeza kaže da je, s obzirom na to kako se razvija fudbal, izgradnja ovakvog stadiona neophodna.

  U odnosu na standarde stadiona širom Evrope, mi smo nažalost negde daleko iza i to moramo da promenimo. Izgradnja novog stadiona je neophodnost u odnosu na to kako se razvija fudbal, izjavio je Kokeza.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE