"Dođite sutra": NEPREGLEDNI redovi za vakcinaciju (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Dođite sutra”: NEPREGLEDNI redovi za vakcinaciju (FOTO)

  Ogromni redovi mogli su se videti na Beogradskom sajmu, gde se sprovodi masovna vakcinacija stanovništva protiv koronavirusa.

  Da li zbog najave predsednika Aleksandra Vučića da ćemo ovim tempom imunizacije za 7-8 dana ostati bez vakcina, ili zbog njegove potvrde da je u Srbiji registrovan britanski soj koronavirusa, ali od ranih jutarnjih časova, na punktu za vakcinaciju na Beogradskom sajmu su ogromne gužve.

  Hiljade građana stoje u nepreglednim redovima koji se protežu od glavnog ulaza na sajam, čekajući satima da bi se vakcinisali.

  Većina njih su se već unapred prijavili, ali mnogi dolaze i bez prethodne prijave, s tim što niko ne bude odbijen.

  Međutim, pošto punktovi rade do 16 časova, ljudi iz obezbeđenja objašnjavaju svima koji su došli da su male šanse da će stići na red, s obzirom na to da se na vakcinaciju čeka skoro četiri sata.

  Sama vakcinacija, kao i u subotu, protiče bez ikakvog zastoja, sve je veoma dobro organizovano, a kako kažu građani, osoblje je ljubazno i profesionalno. Stanovništvo se vakciniše kineskom vakcinom Sinofarm.

  U redovima nema nervoze, čemu sigurno doprinosi i lepo vreme, a prema poslednjim informacijama, u Srbiji je do sada ukupno vakcinisano više od 200.000 građana.

  Sve koji ne dođu na red uveravaju da dođu u ponedeljak i da tada neće biti ovolike gužve i da će sigurno biti vakcinisani. U prilog tome govori i novi punkt za vakcinaciju u Hali 3, gde su u toku završni radovi.

  DZ NBG: Vraćaju sve koji NEMAJU zakazano, vakcinacija samo sa POZIVOM

  Dan ranije, kako je i BIZLife portal preneo, vakcinacija je tekla sa daleko manjim gužvama. Međutim, u večernjim satima predsednik je obelodanio probleme sa nabavkom vakcina i da postoji mogućnost da ih nestane kroz 7-8 dana.

  U jutarnjim satima je objavio da ga je ministar zdravlja obavestio o prvom slučaju britanskog soja koronavirusa u Srbiji.

  Inače, preliminarna istraživanja iz Britanije ukazuju da bi taj soj, pored toga što se brže prenosi, mogao da bude smrtonosniji za 30 odsto.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE