Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dobitnici Povelje za izuzetnost Saveza ekonomista Srbije – Uvalić i Vujović

  Ugledna srpska ekonomistkinja profesorka Milica Uvalić i osnivač i suvlasnik New Frontier Grupe Branislav Vujović, dobitnici su ovogodišnje Povelje za izuzetnost, nagrade koju Savez ekonomista Srbije (SES) tradicionalno dodeljuje velikanima srpske ekonomske i privredne scene.

  „Dodelom nagrada SES nastoji da u skladu sa svojim osnovnim ciljevima doprinese popularizaciji ekonomske nauke i struke, kao i afirmaciji pojedinaca i promociji dostignuća koja su ostvarena u oblasti ekonomije“, navodi predsednik SES-a Aleksandar Vlahović.

  Prof. Milica Uvalić, ovogodišnja dobitnica Povelje za izuzetan doprinos u oblasti ekonomske teorije i politike, jedan je od najznačajnih savremenih srpskih i međunarodno priznatih ekonomista iz oblasti izučavanja komparativnih privrednih sistema i ekonomija  sa fokusom na zemlje Balkana, CIE i Evropske Unije. Doktorirala je na European University Institut u Firenci, Italija. Danas je redovni profesor Univerziteta u Peruđi, na departmanu političkih nauka. Prof. Uvalić je bila član UN komiteta za razvojnu politiku, predsednik evropske asocijacije za koparativne evropske studije, predsednik italijanske asocijacije za uporedne privredne sisteme. Objavila je veliki broj članaka u prestižnim medjunarodnim časopisima. Prof. Uvalić je nakon petooktobarskih promena bila i pomoćnik ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom u vladi SR Jugoslavije.

  Branislav Vujović, osnivač i suvlasnik New Frontier Grupe, je dobitnik ovogodišnje Povelje za izuzetnost u oblasti poslovne ekonomije i menadžmenta. Gospodin Vujović je diplomirao i magistrirao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Kompaniju New Frontier Group je, zajedno sa partnerima, osnovao 2006. godine, sa sedištem u Beču.  Kao CEO i, kasnije, predsednik kompanije, u fokusu angažovanja gospodina Vujovića su bile akvizicija, digitalna inovacija i poslovni modeli. Grupacija je brzo rasla organski i danas posluje u 20 zemalja na 5 kontinenata. Od sredine 2020. godine gospodin Vujović obavlja nadzornu funkciju u New Frontier Group. Paralelno sa radom u kompaniji, Branislav Vujović je angažovan kao gostujući profesor u IEDC školi menadžmenta na Bledu, kao i na PWC akademiji. Objavio je veliki broj članaka i radova iz oblasti digitalne revolucije i digitalne ekonomije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Savez ekonomista Srbije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE