Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dobijamo i elektronskog notara

  Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević predstavio je na petom godišnjem Savetovanju javnih beležnika na Kopaoniku projekat eNotar na čijem razvoju to preduzeće radi.

  Đorđević je, kako je navedeno u saopštenju Pošte Srbije, rekao da je eNotar informacioni sistem za arhiviranje javnobeležničke dokumentacije.

  „Taj informacioni sistem će u prvoj fazi obuhvatiti digitalizaciju i centralizaciju javnobeležničke građe, dok će u narednim fazama omogućiti i korišćenje arhiviranih dokumenata za potrebe pravosudnih organa, državnih organa, privrede i građana“, rekao je Đorđević.

  Savetovanje javnih beležnika se održava radi razmene iskustava i analize i rešavanja spornih pitanja u javnobeležničkoj praksi. Đorđević je rekao da se rad Pošte Srbije intenzivno unapređuje na svim poljima, kao i da „to preduzeće inovativno ide napred sa željom da iskoristi sve što digitalizacija pruža“.

  O razvoju i realizaciji eNotara u ime Pošte Srbije govorila je i direktorka Funkcije informacionih tehnologija, elektronskih komunikacija i razvoja Pošte Srbije Milica Spasić.

  Taj značajan projekat sprovodi se, kako je navedeno, u saradnji sa Ministarstvom pravde i Javnobeležničkom komorom Srbije.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE