Do sada neviđeni „Balkanski špijun“ – ti šeruješ, Mozzart donira

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Do sada neviđeni „Balkanski špijun“ – ti šeruješ, Mozzart donira

  Soko zove orla, soko zove orla – viče Dragan Bjelogrlić u ulozi Ilije Čvorovića! Orao pao, orao pao odgovara Mima Karadžić kao Đura! Vesna Trivalić ne prestaje da popuje, baš kao Danica, a u dosad neviđenoj postavi Kovačevićevog „Balkanskog špijuna“ nastupiće i Gordan Kičić (Petar Markov) i Branka Katić (uloga ćerke Sonje). Zoran Kesić upotpuniće spektakl koji glumačke legende u saradnji sa Mozzartom spremaju za Božić, preko Zoom-a, u produkciji Spotlight-a.

  Humanitarna predstava za pomoć UDUS-u biće emitovana na Mozzartovom jutjub kanalu 7. januara u 20 časova, a potom će biti dostupna za gledanje još 48 časova.

  Kultura u doba korone bi mogla da bude opisana onom čuvenom rečenicom iz „Špijuna“ – ako me se sete, sete. Naša je dužnost da pomognemo onima koji tokom pandemije ne mogu da rade punom parom, niti da nastave da stvaraju kultna dela. Zato je veoma važno da se svi udružimo i pomognemo dramskim umetnicima – tokom prva 24 sata, ti šeruješ predstavu, a Mozzart donira UDUS-u za fond solidarnosti. Što je više šerova, to će fond biti veći!

  “Raduje me ovaj projekat, u dobrom sam društvu. Svi se po prvi put susrećemo sa ovim formatom predstave, preko zoom aplikacije. Pružićemo publici šansu da zaviri u naš glumački proces, pozivamo ih da budu sa nama dok čitamo kultnu dramu Duška Kovačevića „Balkanski špijun“. To je baš lep izazov za sve nas. Nadam se da ćemo uspeti da pomognemo našim kolegama kojima je pomoć u ovim teškim vremenima neophodna”, istakla je Branka Katić.

  Glumci se odriču svog honorara za učesce i takodje ga doniraju UDUS-u, a kompletna postava i Mozzart pozivaju sve da šeruju i učestvuju u širenju lepe energije, svesti o stanju kulture pogođene kovidom.

  “Ideja je fenomenalna, izuzetno mi je drago što sam deo ove priče i fantastične ekipe. Imamo priliku da se ujedinimo i sakupimo sredstva za UDUS i kolege koje su u veoma nezavidnom položaju. Mislim da predstava dolazi u pravom trenutku, na Božić će svi biti kod kuće i moći će da nam pomognu da širimo duh praznika i darivanja, kako bismo zajedno dali podršku dramskim umetnicima. Veoma smo zahvalni Mozzartu, koji na pravi način podržava kulturu”, naglasio je Gordan Kičić.

  Svaki šer donosi nova sredstva za fond solidarnosti našeg reprezentativnog kulturnog udruzenja.

  “Tokom cele godine borili smo se protiv kovida, donirali vise od milion evra zdravstvu, trudili se da kažemo hvala medicinirima kroz mnoge akcije… Sada smo osmislili način da ukažemo na situaciju u kojoj se nalazi kultura usred pandemije. Odazvala su neka od naših najvećih glumačkih imena, legende koje su obelezile našu i jugoslovensku kinematografiju i zajedno pravimo predstavu za sve koji su sami u kovid bolnicama, za one koji kod kuće brinu o njima, za roditelje koji balansariju sa radom od kuce. Želimo da ova humanitarna verzija „Balkanskog špijuna“ sve nasmeje i da barem u tih sat vremena mislimo samo na lepe stvari. Hvala glumcima na odvojenom vremenu, jer bez njih ništa ne bi bilo moguće” poručio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Mozzart

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE