Đukanović sinu dodelio koncesiju za hidroelektrane

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Đukanović sinu dodelio koncesiju za hidroelektrane

  Blažo Đukanović, sin predsednika države Mila, uzeo je milion i po evra kredita kod Hipotekarne banke, namenjenih njegovoj firmi BB hidro za gradnju mini hidroelektrana u Kolašinu, a odluku o dodeli koncesije za elektranu Bistrica Blažu je 2016. potpisao njegov otac Milo Đukanović, tadašnji premijer, pišu Vijesti.

  Kako piše ovaj podgorički list, kao garanciju da će vratiti kredit, mlađi Đukanović založio je svoja dva poslovna prostora od 412 i 47 kvadrata u zgradi “Vektra”, koje je na poklon dobio od strica Aca Đukanovića.

  Hipoteku na atraktivnu imovinu u prizemlju Vektre banka je upisala pre dva dana u katastarsku Upravu za nekretnine, nakon što je Blažo krajem decembra uzeo milionski kredit. Naslednik lidera DPS dužan je da kredit vrati u roku od 10 godina, a krajnji rok, kako se navodi je 1. septembar 2029.

  Banka je upisala i zabranu otuđenja i opterećenja, kao i izdavanja u zakup bez njene saglasnosti.

  Kompanija koju mlađi Đukanović ima sa svojim partnerom Ivanom Burzanovićem, u više navrata uzmala je kredite, uglavnom preko svoje sestre firme BB solar koja ima na svoje ime uknjižene poslovne prostore u zgradi “Crolinga” stotinak metara udaljenoj od “Vektre”.

  BB solar je pre dva meseca založila svoja četiri poslovna prostora od 84, 78, 9 i 43 kvadrata, na ime sestre firme BB hidro, kao garanciju u iznosu od 30 hiljada evra namenjenu Ministarstvu ekonomije.

  “Garanciju je izdala Prva banka, vlasništvo Blažovog strica Aca Đukanovića, a korisnik garancije Vlada Crne Gore, Ministarstvo ekonomije”, pišu Vijesti.

  BB solar i BB hidro su kompanije koje je mlađi Đukanović registrovao za proizvodnju električne energije.

  List dodaje da je time “zatvorena finansijska konstrukcija” neophodna za početak gradnje dve mini hidroleketrane koje Đukanovićeva firma planira da gradi na vodotocima u Kolašinu.

  Kompanija sina šefa države planira gradnju hidroelektrana na vodotocima Bistrica i Slatina. Odluku o dodeli koncesije za elektranu Bistrica Blažu je 2016. potpisao je njegov otac Milo Đukanović, tadašnji premijer.

  Izvor: N1

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Nenad

   Mala varoš je Kolašin,a oni veliki paraziti. Šteta što se tako priroda uništava. To nisu resursi koji treba da se tako koriste. Daj Bože da im neko stane za vrat,jer je to dužnost ljudska da život od nemani brani.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE