Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Đorđevića smo pitali da li stvarno misli da je Rada Đurić odgovorna za izjavu njegove službenice?

  Prošle nedelje veliku polemiku i burnu reakciju javnosti izazvla je izjava predstavnice Ministarstva rada Milene Antić. Govoreći o položaju trudnica i porodilja onja je na javnom servisu, što bi se reklo, bez blama izjavila da one poslodavcu zapravo nisu potrebne,

  „Nijedan poslodavac neće zapošljavati takvu ženu. Njemu je žena potrebna da radi, zasnivate radni odnos da bi radili a ne da bi sutradan otišli na bolovanje“, kazala je Antić.

  Ovu izjavu osudio je ministar rada Zoran Đorđević, ali kroz sve provukao i odgovornost novinarke RTS-a Rade Đurić.  Ministra Đorđevića pitali smo da nam razjasni celu situaciju i iznete stavove:

  „To je jedna skandalozna izjava koja je nespretno rečena. Ja ne verujem i ne želim da verujem da ona tako misli. Ona je mene ubeđivala da je to bilo u afektu i atmosferi koja je bila tamo i da joj to nije bila namera. Ne želim da aboliram nju niti želim da utičem na odluku komisije koja će da utvrdi činjenično stanje i da predloži mere, ali to što je ona rekla stvarno ne sme više nikome da se desi“, kaže Đorđević.

  Iz vaše izjave moglo je da se shvati da krivicu snosi i novinarka RTS-a Rada Đurić, da li stvarno tako mislite?

  Neću da ulazim u to, novinarka je radila svoj posao, ona najbolje zna šta je htela sa time i šta je htela da isprovocira. Bez obzira na to, nema opravdanja da se takve stvari izgovaraju.

  Poruka poslodavcima kada je njihov odnos prema trudnicama i porodiljama u pitanju?

  Uopšte ne razumem poslodavce i osuđujem one koji to čine. Znam, ja sam nekada bio poslodavac. Teško je naći sposobnu ženu, a koju ćete sutra da odbijete zbog toga što je trudna. To je katastrofalno. Da mogu da dokažem, te poslodavce bih najrigoroznije kaznio. To uopšte nije ni ljudski.

  U poslednje vreme sve češće se govori o tome da će novim propisima trudnice i porodilje zapravo biti uskraćene kada je finansijska podrška u pitanju, da li je to tačno?

   Neće biti uskraćene i to govori prosta računica. Mi imamo budžet koji je šest milijardi veći nego 2017. godine. Matematički gledano, znate i sami da imamo sve manje i manje dece iz godine u godinu. Vidite da izdvajamo sve više i više, a sledeće godine ja ću se truditi da bude još više para za porodilje. Moj zadatak i ono što  Vlada od mene traži je da ja ne štedim pare, nego upravo da dajem. Ali traže od mene i da bude transparentno i podeljeno na najpravedniji način i to je jedini moj zadatak.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE