Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Đilas: Država NEMA PLAN ni za privredu ni za pandemiju

  Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je da se u Predlogu rebalansa budžeta za 2020. godinu vidi da se planira povećanje duga u državnoj kasi.

  „Deficit, odnosno razlika između prihoda i rashoda biće veći od četiri milijarde evra. Do takvog jaza smo došli i zahvaljujući neselektivnim merama pomoći privredi i privrednicima“, naveo je Đilas u saopštenju SSP.

  Dodaje se da je SSP predlagao da se pomaže samo onim kompanijama koje imaju najveće probleme, a ne linearno.

  „Činjenica je da se sve zemlje zadužuju, ali je ključno pitanje gde ta sredstva odlaze. Fond za razvoj je opredelio sredstva za pomoć turizmu i ugostiljeljstvu pa je Big blue group sa 47 zaposlenih dobila 25 miliona dinara, a preko te agencije letovao je i Goran Vesić“, naveo je Đilas.

  Dodao je da je „Vule vu kafe na Vračaru dobio pet miliona dinara pomoći iako je pun non stop, a da je takvih primera neselektivnog, neprincipijelnog trošenja novca građana Srbije na pretek“.

  Đilas je rekao da po gruboj računici „država troši 750 miliona evra više samo za svoje potrebe“.

  „Prema dostupnim podacima iz Uprave za zajedničke poslove, dnevno se popije 20 flaša skupocenog vina, kao i 100 litara piva o trošku građana Srbije“, naveo je Đilas.

  Ukazao je da se „ogromna sredstva troše i za nabavku i zamenu itisona u Palati Srbija, kao i za nepotreban video nadzor u saobraćaju – 17 miliona evra, Data centar u Kragujevcu više od 40 miliona evra, a za nemuštu stavku – proširenja kapaciteta 10 miliona evra“.

  On je rekao da je osam miliona evra predviđeno i za kapitalne projekte Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

  Podsetio je da je SSP predlagao da se opredeli 500 miliona evra za građevinski sektor, da se angažuje domaća građevinska operativa. „Kada poraste građevina raste cela privreda, a sada su na izgradnji koridora angažovane turske, kineske, američke kompanije“, naveo je Đilas.

  Istakao je „da su rešenja ad hok i da nema plana ni za privredu ni za pandemiju“. Noćne klubove, kako je rekao, „ne zatvaraju zbog dilova biznismena sa ljudima iz tog miljea“.

  Đilas je kazao da je apelovao da budžet za sledeću godinu bude selektivan i da se pomaže ugroženima, onima kojima je pomoć zaista potrebna.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE