Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čizburger, putnik

  MekDonalds u Britaniji diže cenu ČIZBURGERA – i takav jeftiniji nego u Srbiji

  Lanac restorana brze hrane MekDonalds u Velikoj Britaniji najavio je veliko povećanje cena. Najpopularniji čizburger prodavaće se za 1,19 funti (166 dinara), a druga povećanja uslediće kako troškovi budu rasli.

  Podsetimo, cena čizburgera u Srbiji je oko 200 dinara, što znači da je i sa poskupljenjem u Velikoj Britaniji burger jeftiniji nego u Srbiji.

  Lanac u Britaniji je za svoje prvo povećanje cena čizburgera u 14 godina okrivio rastuće troškove i rekao da su na pomoću druga velika povećanja cena, piše Gardijan.

  MekDonalds diže cenu zbog pritisaka

  Izvršni direktor MekDonaldsa u Velikoj Britaniji i Irskoj, Alister Mekrou, rekao je da je posvećen prodaji hrane po pristupačnim cenama, ali su pritisci u pogledu troškova takvi da su kao kompanija morali da donesu teške odluke, poput ove da dižu cene.

  Mekdonalds

  mekdonalds, restoran, rusija, ukrajina

  „Ovog leta naši restorani će dodati između 10 i 20 penija na brojne stavke iz menija na koje inflacija najviše utiče. Od danas ćemo povećati cenu našeg čizburgera po prvi put u više od 14 godina, sa 99 penija na 1,19 funti. Razumemo da bilo kakvo povećanje cena nije dobra vest, ali smo odlagali i minimizirali ove promene koliko god smo mogli“, rekao je.

  I ostali dižu cene

  Iz kompanije su saopštili da će neke cene iz menija ostati nepromenjene i da će nastaviti da variraju u 1.300 restorana u Velikoj Britaniji, jer većinu vode vlasnici franšiza.

  Zvanični podaci iz ove zemlje pokazuju da je inflacija na 40-godišnjem maksimumu, iu vrednosti od 9,4 odsto. Rastuća cena hrane jedna je od glavnih sila koja povećava troškove života, a naglo povećanje cena osnovnih namirnica najviše utiče na inflaciju od 9,4 odsto.

  Povećanja cena na meniju u Mekdonaldsu su samo jedan od velikih imena koji su se ovom trendu pridružili. Suparnički lanci Nando’s i KFC već su povećali svoje cene jer poremećaj lanca snabdevanja izazvan ratom u Ukrajini povećava cenu živine.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE