Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor Berteksa obećao bivšim radnicama isplatu dugovanja

  Radnice turskog Berteks tekstila koje su dobile otkaz kao tehnološki višak protestvovale su ispred objekta firme u Petrovcu, jer im nisu isplaćene zaostale zarade, doprinosi i otpremnine.

  One su zatražile da im se uplate sva dugovanja jer je istekao rok za isplatu koji stoji u rešenju o otkazu koji je stupio na snagu 15. oktobra.

  Bivša radnica Berteksa Violeta Stojanovć je precizirala da im Berteks nije isplatio dve i po zarade, otpremnine koje je trebalo da budu isplaćene pre rešenja o otkazu, doprinose za avgust, septembar i deo oktobra, kao i troškove za prevoz i neiskorišćeni godišnji odmor u 2022. godini.

  Kako je Stojanović rekla Beti, predstavnice bivših radnica su razgovarale sa direktorom firme Perhatom Gedikom.

  Kazala je da im je obećano da će vlasnik firme iz Turske da uplati novac koji im se duguje, koji će na račun firme leći u petak. Takođe je potvrdio da će na račune otpuštenih radnica novac leći u utorak.

  Turski investitor zatvorio fabriku u Kragujevcu, radnice ostale bez otpremnina

  Ona je rekla da su sada dali još malo vremena poslodavcu, ali ukoliko se obećanje ne ispuni radikalizovaće protest.

  „Ako to ne bude ispunjeno kako nam je rečeno, onda u sredu protestujemo ispred fabrike, blokiramo kružni tok u Petrovcu i protestujemo ispred skupštine grada“, najavila je Stojanović.

  Stojanović je navela da Berteks njoj duguje oko 1.200 evra. Ona je kazala da je otkaz u Berteksu dobilo 108 radnica i da su se sve prijavile na „biro“, a neke su već našle drugi posao i počele da rade.

  Prema njenim rečima, u firmi je bilo i više od 300 zaposlenih od 2017. do 2019. godine, a onda su krenula otpuštanja kada je ostalo oko 120 zaposlenih.

  Turska firma Berteks je bila korisnik državnih subvencija.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE