Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor Audija pesimističan po pitanju NESTAŠICE čipova

  Audi neće uspeti da poveća proizvodnju u bliskoj budućnosti jer ne uspeva da nabavi potrebnu količinu čipova, a kriza u nabavci prolongiraće se i na „dobar deo“ 2022. godine, upozorio je izvršni direktor nemačkog proizvođača automobila.

  „Trenutno bismo želeli da završimo gotovo šestocifreni broj automobila, a ne možemo i nećemo ih ni moći sve proizvesti“, izjavio je predsednik uprave nemačke kompanije Markus Duesmann u dnevnom listu Augsburger Allgemeine.

  Problemi će se, prema njegovim rečima, prolongirati i na dobar deo 2022. godine.

  „Nadamo se stabilizaciji proizvodnje i isporuke čipova u prvoj polovini 2022. godine“, dodao je Duesmann, dodajući da će kriza stajati kompaniju „rekordne godine“.

  Najavio je izmene u lancima snabdevanja.

  „Iz temelja ćemo izmeniti naše lance nabavke kako bismo bili sigurni da možemo garantovati milijarde čipova godišnje za našu kompaniju, ali nećemo sami proizvoditi čipove“, napomenuo je Duesmann u razgovoru za regionalni nemački dnevnik.

  U osvrtu na postupno napuštanje motora s unutrašnjim sagorevanjem, tvrdi da svet treba odvići od naftne i benzinske „droge“.

  „Moramo proći kroz apstinencijsku krizu i preći na električne motore i na energiju iz obnovljivih izvora“, ističe on.

  „Puno toga se mora dogoditi u narednih 30 do 40 godina kako bi svet ostao prikladno mesto za život.“ Moramo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo smanjili emisije ugljen-dioksida, a to se može postići samo bez izvora fosilnih goriva, zaključio je čelnik nemačkog proizvođača automobila.

   

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE