"Odolevamo krizama, odbijamo udare"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Odolevamo krizama, odbijamo udare”

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da država ima kapacitet da odbije sve ekonomske udare poput trenutne energetske krize.

  “To zahteva ogroman rad i to ne bi moglo da se uradi da nema saradnje Vlade Srbije i predsednik Republike. Tako uspevamo da odolevamo svim krizama koje su bile do sada i da nastavljamo da rastemo, otvaramo radna mesta, da povećavamo plate i penzije, a da zadržimo makroekonomsku stabilnost i da naš javni dug ne pređe 60 odsto BDP“, kazala je Brnabić odgovarajući na novinarsko pitanje, nakon predstavljanja rezultata godinu dana rada trenutnog sastava Vlade Srbije.

  Ona je ponovila da država uvek u rezervi drži sredstva za vanredne prilike i krize koje mogu da nastanu, zbog čega je izabran konzervativniji ekonomski model budžeta za narednu godinu.

  “To znači da se ide sa rastom plata u javnom sektoru od 7,4 odsto i penzija 5,5 odsto, da bi ostavili značajan prostor za bilo kakvu nepredviđenu okolnost.”

  I pored svrega, očekujem da se u 2022. godini nastavi trend rasta BDP, plata i penzija i životnog standarda, tako je budžetirano, a budžet će se uskoro naći u Skupštini, kazala je Brnabić.

  Evo koliko će biti VEĆE PLATE budžetlijama: Tri sektora 8%, ostali 7%

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE