Digitalno oglašavanje u SAD će ove godine prvi put nadmašiti tradicionalno

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Digitalno oglašavanje u SAD će ove godine prvi put nadmašiti tradicionalno

  Potrošnja na digitalno oglašavanje ove godine će u Sjedinjenim Američkim Državama prvi put nadmašiti izdvajanja za oglase u tradicionalnim medijima, pokazalo je najnovije istraživanje specijalizovane firme eMarketer.

  Izdvajanja na digitalne oglase će ove godine u SAD porasti 19 odsto, na 129,34 milijarde dolara, uz udeo u ukupnoj potrošnji od nekih 54 odsto, procenjuju u eMarketeru.

  Najveći udeo u digitalnom oglašavanju imaće mobilni segment – čak dve trećine, odnosno oko 87,06 milijardi dolara, pokazuje izveštaj.

  “Zbog postojanog preusmeravanja pažnje potrošača na digitalne platforme oglašivači su se našli na prekretnici – prisiljeni su da se okrenu digitalnim medijima kako bi postupno povećali doseg i prihode”, rekla je direktorka firme Monika Peart.

  Tako bi se potrošnja na televizijske oglase ove godine trebala smanjiti za 2,2 odsto na 70,83 milijardi dolara, s obzirom da neće biti “krupnih” događaja poput Olimpijskih igara ili svetskih prvenstava, procenjuju u eMarketeru.

  Smatraju da će predsednički izbori u SAD u 2020. verovatno dovesti do rasta televizijskog oglašavanja, ali da će se posle toga silazni trend nastaviti.

  Oglašavanje u štampanim medijima ponovo će ove godine zabeležiti snažan pad, za dodatnih 17,8 odsto.

  Izvor: BIZLife/Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE