DHL 30 godina u Srbiji, plan da 70% isporuka bude električnim vozilima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  DHL 30 godina u Srbiji, plan da 70% isporuka bude električnim vozilima

  Za četiri godine, isporuke će se obavljati sa najmanje 70 odsto električnih vozila

  Kompanija DHL, obeležava ove godine 30 godina poslovanja u Srbiji, sa ciljem da ostane i dalje prvi izbor velikom broju klijenata i poslovnih partnera u našoj zemlji i oslonac njihovom razvoju međunarodnog poslovanja. Unapređenje usluge bazirano je na povećanju kapaciteta za avio transport robe, sa svakodnevnom linijom transportnim boingom 757 kapaciteta 28 tona.

  Jednostavna, brza i sigurna usluga u ovoj godini počela je da se obavlja i električnim vozilima, kako bi se dodatno smanjio uticaj na životnu sredinu, a plan je da se u naredne četiri godine pošiljke isporučuju sa najmanje 70 odsto električnih vozila. DHL ima za cilj da primenom tehnološki najsavremenijih rešenja, do 2050. godine postigne logistiku nulte emisije štetnih gasova.

  Direktor kompanije DHL Srbija, Fionn Herriott naglasio je da će se u Srbiji nastaviti sa primenom najboljih praksi iz globalnog iskustva, kao i da će se raditi na postavljanju novih usluga, i to već u 2022. godini, kad će biti omogućena dostava u toku jednog dana u zemljama u regionu.

  “Tokom tri decenije poslovanja u Srbiji DHL je postavljao standarde u transportu i logistici i uvodio inovativna rešenja koja su omogućavala kvalitetnu i sigurnu uslugu. Tako se gradilo poverenje sa klijentima, koje je i danas ključ uspeha. Naša kompanija podstiče i olakšava različite segmente poslovanja i potpomaže razvoj elektronske trgovine i izvoza. Prateći rast poslovanja radili smo paralelno i na veoma važnom segmentu, a to je pronaženje aktivnih načina kako da doprinesemo lokalnoj zajednici, pre svega na polju zaštite životne sredine. Na putu ostvarenja naše strategije održivosti ‘Mission 2050: Zero Emissions’, u transportnu flotu uveli smo električna vozila i u ovom segmentu nastaviće se kontinuirana ulaganja, investicije i unapređenja. Smanjenje emisije štetnih gasova ostaće i dalje jedan od primarnih ciljeva kompanije u Srbiji, kao konstruktivnog člana zajednice u kojoj posluje. U sklopu sa proklamovanom misijom, zaposleni svake godine učestvuju u akcijama sadnje drveća i aktivno doprinose očuvanju okoline”, zaključio je Herriott.

  Više hiljada posađenih stabala u Srbiji u prethodnih 30 godina, potvrda su posvećenosti zaposlenih očuvanju životne sredine, ali i obaveza da se nastavi sa društveno odgovornim akcijama sa ciljem da zajedničkim delovanjem utiču na povećanje pošumljenih teritorija u našoj zemlji.

  DHL je još 1991. godine, kad je osnovana kompanija u Beogradu, zahvaljujući revolucionarnim rešenjima u transportu u ovom delu Evrope, dobio prvi carinski referat za međunarodne ekspresne pošiljke, sopstveni avion za transport robe, kao i prvi magacin sa TAPA sertifikatom.

  Izvor: BIZLife

  Foto: DHL

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE