Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić tvrdi: Nezaposlenost nije problem – „skoro je i nema“

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da ekologija nije samo vazduh, ekologija je i zagađenje reka i pošumljavanje. On je dodao da je više urađeno u poslednjih pet godina nego decenijama unazad i to su konkretni rezultati.

  Kako je dodao gostujući na TV Pink-u, problemi sa zagađenjem i zaštitom životne sredine postoje decenijama i činjenica je da se time bavimo zato što smo neka druga pitanja koja su bila važna stavili po strani, jer smo ih rešili, prenosi Beoinfo.

  Vesić je naglasio da kada se pogledaju istraživanja javnog mnjenja, među prvih dvadeset pitanja koje građani postavljaju nije problem nezaposlenosti, jer ga skoro i nema. Isto je i sa izgradnjom infrastrukture, jer se na sve strane grade auto-putevi, a metro se gradi u Beogradu, tvrdi.

  „Niko više neće pominjati siromaštvo kao problem, jer smo mi kao država i društvo napredovali, rešili smo neke osnovne probleme, a srednje bogata i bogata društva postavljaju pitanja koja se odnose na ekologiju“, rekao je Vesić.

  „Nije ekologija samo vazduh“

  On je naglasio da ekologija nije samo vazduh, ekologija je i zagađenje reka i pošumljavanje.

  „U Beogradu imamo skoro 100 direktnih izliva kanalizacije u Savu i Dunav. To znači da svake godine u Savu i Dunav sipamo fekalija u zapremini od 60.000 olimpijskih bazena. I to je tako decenijama. Poslednje tri godine smo počeli da gradimo fabrike za preradu otpadnih voda i one nisu jeftine. Prva fabrika je u Velikom selu. Ona pokriva 1,5 miliona ljudi i samo u prvoj fazi košta 271 milion evra, a u drugoj fazi će biti između 400 i 600 miliona evra. Kroz projekat „Čista Srbija” radi se fabrika za preradu otpadnih voda u Ostružnici i treća fabrika za preradu otpadnih voda u Obrenovcu. Ostaju nam još dve fabrike. Projektujemo fabriku u Batajnici i ostaje poslednja fabrika u Grockoj. Tako ćemo sa tih pet fabrika konačno prerađivati sve otpadne vode. U poslednje četiri godine urađeni su istorijski koraci imajući u vidu da pre toga niko nikada nije probao da izgradi jednu fabriku otpadnih voda“ naglasio je Vesić.

  Vesić: U narednih 10 dana tender za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava

  Vesić je rekao da je pre desetak dana na levoj obali Dunava počela izgradnja male fabrike za preradu otpadnih voda zajedno sa Evropskom investicionom bankom, a u narednih sedam do deset dana biće raspisan tender za izgradnju skoro 80 kilometara kanalizacije kojom će ta voda odlaziti prerađena u Dunav.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE