Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  trgovinski deficit

  Desetine hiljada Nemaca na ulicama, traže pravedniju raspodelu pomoći

  Desetine hiljada demonstranata u šest nemačkih gradova pozvali su na pravedniju raspodelu vladinih sredstava za suočavanje sa sve većim cenama energenata i životnim troškovima, kao i na brže ukidanje fosilnih goriva.

  Protesti su organizovani u Berlinu, Dizeldorfu, Hanoveru, Štutgartu, Drezdenu i Frankfurtu. Nosili su transparente o smanjenju inflacije, većim subvencijama za siromašne zbog rastućih cena energenata.

  Učestvovalo je oko 24.000 ljudi, naveo je Greenpeace, jedan od organizatora. Policija je rekla da se u Berlinu okupilo oko 1.800 ljudi.

  „Želimo pokazati da nam je hitno potrebna socijalno uravnotežena finansijska olakšica za građane. Vlada puno čini, ali sredstva deli na kašičicu. Ljudima s nižim primanjima je potrebno više podrške nego imućnima“, rekla je Andrea Kocsis, zamenica predsednika sindikata ver.di.

  Nemački parlament je odobrio vladin paket pomoći vredan 200 milijardi evra čiji je cilj zaštita firmi i domaćinstava u energetskoj krizi.

  Inflacija u Nemačkoj u septembru je dostigla najviši nivo u više od četvrt veka – 10,9 odsto.

  „Bilo bi mi bolje da smo raspodelili na pravedniji način. Ima milionera koji govore da žele plaćati veći porez. Ne vidim da se nešto događa na tom planu“, rekao je Ulrich Franz, učesnik protesta u Berlinu.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE